Född i Australien mera nu mera baserad i Stockholm skapar Hazlett något han själv kallar ballroom indie folk. Med stora mängder nostalgi ämnar artisten värma lyssnarnas hjärtan genom att spänna över hela färgpaletten av känslor. Efter framgångarna med singeln My skin återvänder han nu med den melankoliska och något ångestfyllda Everybody hates me. En suggestiv låt som håller mig fängslad med sitt atmosfäriska reverb och högt svävande atmosfär. Allra förtjust är jag i refrängen när sångaren brister ut i ett melodiskt ”ooo”. Som en serenad till samtiden sjunger Hazlett om hur svårt det är att hålla sig närvarande i en samtid som uppmanar till distansering och falska verklighetsbilder. Det här är mer än en låt det är ett öppet brev till dagens mänsklighet att försöka förbli i nuet.

Apple Music Svensk Pop

”… de senaste åren har gjort oss så ohållbart uppkopplade och online, jag kände att jag höll på att förlora mig själv i det. Jag blev hypermedveten om människor betedde sig annorlunda och den ständiga ensamheten gjorde att dessa tankar fick mig att tro att ingen gillade mig. Det blev ett ögonblick på låten att få saker från bröstet, inte nödvändigtvis för att lösa något utan för att åtminstone låta det torka.”

Hazlett
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.