Från en annan dimension där fjärilar, feer och magiska väsen bor härstammar artisten Bota Butterfly. Med sin andra singel Somebody Else önskar artisten att vi ska djupdyka ännu längre in i hennes värld. Här presenteras mer energi och elektronisk instrumentering, vilket lyfter fram den mångsidiga och vidsträckta ljudbild som Bota rör sig i. Historien som driver låten är en personlig skildring om Botas koppling till låtskrivande och musikskapande. 

Popmuzik Popcast

Med singeln Somebody Else visar hon på många olika influenser sammankopplade i ett kompositionsspektrumet som bildar en levande och frodig ljudbild. Den krispiga och djupa sub-synthen är helt i min smak och påminner om stora pop-låtar från exemplevis Ariana Grande.

Somebody Else är en låt som ligger mig varmt om hjärtat. Jag kände en mycket stark önskan att skriva den direkt efter ett break-up. I den här låten tar jag upp mitt inre jag och försöker hitta svaren, svaren på hur jag hittar styrkan att släppa taget medan man fortfarande har känslor för en viss person. Vad gör man när man får reda på att personen man lärde känna och blev kär i är med någon annan? Jag skrev om mina blandade känslor, konflikten mellan sinne och hjärta. Låten handlar om att ”rädda” mitt hjärta och göra det till mitt igen. ”

Bota Butterfly

Förutom låten kommer även en tillhörande video. Här får vi visuellt kliva in i den värld som är Bota Butterfly. Regisserades av den prisbelönta Eliska Sky beskriver artisten inspelningen som faktisk och otroligt konstnärlig.

Dynamiskt och mångsidigt fortsätter Bota Butterfly måla upp sin eteriska värld genom singeln Somebody Else. Med sitt nya koncept och artistnamn är Bota redo för att visa världen sitt konstnärskap och vision. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.