Lowly Light skildrar historien om en karaktär från Lou Reeds Walk on the Wild Side i nya singeln Candy Lied. Här får vi följa med på en daglig kamp med ifrågasättande av självvärde, rädslan för det okända och tankar på att avsluta ens liv. frågan som ställs är om det finns tillräckligt med hopp och styrka för att lära av tidigare misstag och använda det som bränsle för att fortsätta.  

En komplex historia lindas in i en lättsam pop-produktion med svängiga basgångar och tydliga hooks. Kanske är det precis såhär man melodiskt ska hantera ett svårt ämne, genom att dressa upp det i en glad indie-pop produktion? På så sätt blir det mer lättillgängligt och kan hjälpa oss att hantera våra egna dagliga strider.

Tittar vi på artisten Lowly Light är det pseudonymen för Matt Gorny. En prisbelönt låtskrivare, från indierock-bakgrund. År 2020 började han pressa sig utanför sin komfortzon och, som fan av danspop, omfamnade han möjligheten att kombinera smittsamma melodier, tighta slagverk och elektronisk produktion. Ljuden i Candy Lied är en resa som fortfarande utvecklas, från den mer raka danspoppen blandas här mer funkiga toner. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.