Lowly Light skildrar historien om en karaktär från Lou Reeds Walk on the Wild Side i nya singeln Candy Lied. Här får vi följa med på en daglig kamp med ifrågasättande av självvärde, rädslan för det okända och tankar på att avsluta ens liv. frågan som ställs är om det finns tillräckligt med hopp och styrka för att lära av tidigare misstag och använda det som bränsle för att fortsätta.  

Popmuzik Lover

En komplex historia lindas in i en lättsam pop-produktion med svängiga basgångar och tydliga hooks. Kanske är det precis såhär man melodiskt ska hantera ett svårt ämne, genom att dressa upp det i en glad indie-pop produktion? På så sätt blir det mer lättillgängligt och kan hjälpa oss att hantera våra egna dagliga strider.

Tittar vi på artisten Lowly Light är det pseudonymen för Matt Gorny. En prisbelönt låtskrivare, från indierock-bakgrund. År 2020 började han pressa sig utanför sin komfortzon och, som fan av danspop, omfamnade han möjligheten att kombinera smittsamma melodier, tighta slagverk och elektronisk produktion. Ljuden i Candy Lied är en resa som fortfarande utvecklas, från den mer raka danspoppen blandas här mer funkiga toner. 

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.