Andra singeln från Petticoats kommande EP Tumbleweed heter Singing In The Dark och rör sig kring ämnen om familjär oro, religion och förlorad kärlek. Med skimrande synthar, stor atmosfär, introspektiv text och minnesvärda melodier allt insvept i 80-talets glans. Är Singing In The Dark en ljudmässigt och lyriskt polerade pärla. 

Singing In The Dark är en konfessionell tell-all-historia vars produktion bär på mjuk synth-popinstrument. Låten är skriven lite som en dagbok och berör allt som ryms i livet med familj, oro, förlorad kärlek och mental trötthet. Refrängen är ett desperat rop på uppmärksamhet och ställer sig frågande till om någon ens bryr sig. Det är min mest personliga och självmedvetna låt hittills.”

Petticoat

Med flertalet grymma singlar och en EP redan i år fortsätter Petticoat imponera. De snygga elementen från 80-talet och experimentell klubbmusik har visat sig vara ett starkt framgångsrecept. Med önskan att inleda nästa generations pop lyckas han verkligen överbygga gapet på ett oklanderligt sätt.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply