Kommersiell pop blandas med country och indie i Natalie Deans nya singel More Than This. Att växa upp och inse vilket ansvar som kommer med det, samt hur andra kan såra en är inte det mest fantastiska uppvaknandet. Men vad passar då bättre än att skriva av sig om detta i en låt. 

Covered PSB

More Than This är en coming-of-age-låt. Jag skrev den när jag var 17 på väg att bli vuxen. På den tiden var jag så kär i en kille som var 19. Han bestämde sig dock för att en relation var frö riskabel eftersom jag tekniskt sett fortfarande var minderårig. Det som är ironiskt är att jag just nu släpper låten, två år senare och det är han som har försökt få tillbaka mig i sitt liv. Det enda problemet för honom är att jag inte är intresserad längre. När folk säger om att det finns ”flera fiskar i havet” så har de utan tvekan rätt. Om bara yngre jag kunde insett det.” 

Natalie Dean

Natalie Dean briljerar i mid-tempot och den mysiga produktion som More Than This bär på. Den organiskt rotade produktionen passar hennes country-stämma perfekt och den bitterljuva underton som finns är slående. 

Efter år av att ha känt sig ohörd och objektifierad som kvinnlig artist i branschen har Natalie nu bestämt sig för att driva sin karriär själv för att få en större känsla av kontroll över sitt eget sound och artisteri. Något vi helt klart applåderar! Med sitt indie-inflytande och ärlig texter hoppas hon kunna vara en röst för sin generation. Hon omfamnar att ta upp tuffa ämnen och sprider ljus över mental hälsa och att övervinna rädslor. Artisten har även skrivit en bok där ingenting är off-limits eller tabu att prata om. Hon tror starkt på att tala sin sanning och finner att det är det som gör henne närmare sin publik. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011