På sin förra skiva I kväll har himlen ingen skrud tolkade IMAGO Karin Boyes dikter. Då kunde du bland annat höra Evighet här i bloggen.

Skicka in din musik

På sitt kommande album Jag har gått under stjärnorna är det Pär Lagerkvists dikter som blivit tonsatta av trion. Från det kan du här nedan lyssna på den otroligt vackra och rogivande tolkningen av Engång skall du vara en av dem som levat för längesen.

Engång skall du vara en av dem… är en dikt som kommit oss väldigt nära. Den används ofta på begravningar och vi ville därför tolka den som en innerlig och stämningsfull elegi, som när man tänker tillbaka på den man har mist. Samtidigt vill vi att tonsättningen ska inge glädje och rofylldhet genom en känsla av att vi alla kommer att bli eviga så som havet. I refrängen – när vi sjunger om havet – ville vi illustrera det med en böljande melodi.”

IMAGO

Själva albumet innehåller 12 tolkningar av Lagerkvists dikter. Hittills har de nu släppt tre av dem som singlar. Tidigare i år har de då även släppt Som en våg, skölj upp mot stranden och Att älska blev att glömma dig. Om arbetet med det nya albumet berättar trion:

”I vår förra skiva ville vi fånga Karin Boyes dikter med en lekfullhet, ett hopp och en dramatik där vår trio var i fokus. Med Pär Lagerkvists dikter ville vi vidga våra vyer, skapa ett mer kontemporärt och djärvare poppigt sound. Albumet rymmer växlande musikaliska tonsättningar och det är det som är så fantastiskt, att alla låtar får plats under ett och samma tak, att en författare kan ge oss så många olika känslor och musikaliska uttryck.” 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011