På sin förra skiva I kväll har himlen ingen skrud tolkade IMAGO Karin Boyes dikter. Då kunde du bland annat höra Evighet här i bloggen.

Popmuzik Popcast

På sitt kommande album Jag har gått under stjärnorna är det Pär Lagerkvists dikter som blivit tonsatta av trion. Från det kan du här nedan lyssna på den otroligt vackra och rogivande tolkningen av Engång skall du vara en av dem som levat för längesen.

Engång skall du vara en av dem… är en dikt som kommit oss väldigt nära. Den används ofta på begravningar och vi ville därför tolka den som en innerlig och stämningsfull elegi, som när man tänker tillbaka på den man har mist. Samtidigt vill vi att tonsättningen ska inge glädje och rofylldhet genom en känsla av att vi alla kommer att bli eviga så som havet. I refrängen – när vi sjunger om havet – ville vi illustrera det med en böljande melodi.”

IMAGO

Själva albumet innehåller 12 tolkningar av Lagerkvists dikter. Hittills har de nu släppt tre av dem som singlar. Tidigare i år har de då även släppt Som en våg, skölj upp mot stranden och Att älska blev att glömma dig. Om arbetet med det nya albumet berättar trion:

”I vår förra skiva ville vi fånga Karin Boyes dikter med en lekfullhet, ett hopp och en dramatik där vår trio var i fokus. Med Pär Lagerkvists dikter ville vi vidga våra vyer, skapa ett mer kontemporärt och djärvare poppigt sound. Albumet rymmer växlande musikaliska tonsättningar och det är det som är så fantastiskt, att alla låtar får plats under ett och samma tak, att en författare kan ge oss så många olika känslor och musikaliska uttryck.” 

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.