Kerstin Ryhed är verkligen en rutinerad musiker och artist. Hon har bland annat medverkat i kören till Allsång På Skansen i hela 13 år, turnerat världen runt med vokalgruppen The Real Group och sedan 2013 sjunger hon i Håkan Hellströms band.

Apple Music Svensk Pop

Men Kerstin har aldrig släppt musik under eget namn tidigare. Inte förrän idag vill säga. För nu är hon aktuell med sin tolkning av låten Du är snart där av just Håkan Hellström.

Jag bad sångerskan svara på en knippe frågor för bloggens räkning.

Du har stått bakom och stöttat så många artister med din sång igenom åren. Vad fick dig att nu äntligen ta steget fram på scenen och släppa musik i eget namn? 

Jag tror faktiskt att det var just den här låten som satte igång allt. Tycker om att göra den på det här sättet. 

Det finns säkert mycket att säga om de gångna 18 månaderna för din del. Men vad har du gjort för att hålla humör och hoppet uppe? 

Jag har haft tur och fått jobba med att undervisa på Stockholm Musikalartist-utbildning i sång/kör/musikteori. Har även gjort några streamade konserter, soppteater-spelningar. Så jag har inte varit helt utan jobb. Jag har hållit humöret uppe med att va ute i naturen, sprungit, gått och dessutom suttit en hel del vid pianot.

Första låten ut blev en Hellström-cover. Varför blev det just Du är snart där och vad betyder den låten för dig?

Jag har älskat Du är snart där sen första gången jag hörde den. Den har blivit som ett mantra för mig, att ta till när livet inte är på topp. Fortsätt, bara lite till, fortsätt… ordet har bitit sig fast. Låten ger mig hopp.

Du har ändå sjungit tillsammans med Håkan under flera spelningar. Förutom Du är snart där, har du någon annan låt i hans katalog som du älskar extra mycket och som skulle kunna tänka dig tolka på ditt vis?  

Rockenroll, blåa ögon tycker jag är väldigt fin eller Din tid kommer

Kommer vi snart även att få höra egenskrivna låtar från dig och är just denna tolkning du gjort en bra fingervisning av vad vi kan förvänta oss av kommande släpp? 

Ja, det kommer egenskrivna låtar. En jullåt är på gång och sen har jag tänkt att det blir ett album. 
Varför sluta nu? :-)

Tidigare i år släppte Kerstin en videoinspelning av låten från vardagsrummet. Lika magisk då som nu.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

KMR Studios
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.