Funkiga rytmer med en riktigt finurlig top-line är vad som möter mig i Be Your Man från Freedom Fry. Indierock-popen är slående stark och syntharna placerade längst fram i mixen. Beatet är väldigt mycket disco och inspirationen är helt klart 80-tal. Men bandet lyckas ändå balansera linjen mellan indie och discoinfluerad synth-pop väl. Låten i sig talar om att ständigt gå runt i ett delirium av förälskelsekänslor. Det är dansant och ackordföljden inspireras av brittisk nostalgi-pop. 

Svensk Pop Apple Music

Helt utan din vetskap har du säkert hört skapelserna från denna dua någonstans. Oavsett om det är på stan, medan du tar en kaffe, går ombord ett flyg, ser på TV, lyssnar på radion eller väntar i telefonen på kundtjänst. Så har denna gifta duon av franska Marie Seyrat och amerikanska Bruce Driscoll varit med och lagt sin hand på produktioner, mixar, masters och har även en växande katalog med över 250 originallåtar. Här ryms allt från känslomässiga folkballader till finurliga pop-bangers om zombies. De har en obestridlig förmåga att behärska tidlösa melodier oavsett genre och samarbetar idag med mängder av stora bolag men spelas även flitigt på radio. År 2016 kom första hitsingel Shaky Ground kanske är nya Be Your Man ännu en hit. Vad säger ni?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011