Allt suger och jag vill glömma mina dåliga dagar! Så känns det faktiskt för många av oss ibland. Det är artisten Vaultboy som för andra gången släpper sin debutsingel som remix. Den här gången är det av BRIT-nominerade popstjärnan GRACEY som gästar med sin självklara stämma. Utnämnd av Rolling Stone som kungen av ledsam musik blev Everything sucks en hit över en natt. Dryga åttio miljoner streams senare har låten legat etta på Spotifys virala lista och även i China. 

”Innan jag skrev everything sucks hittade jag GRACEYs musik online och var redan ett fan. Efter att vi släppte låten och tanken på att göra remixer kom upp så tänkte jag direkt på GRACEY. Vi anslöt oss till idén och hon lade snabbt en vers som är sjukt nice och känns så bra. Jag är glad att vi äntligen kan dela det med världen. ” 

vaultboy

Det var efter att ett 30 sekunder långt klipp av låten lagts ut på TikTok som vaultboy började få mängder av förfrågningar om att släppa den fulla versionen. Med över 350 miljoner visningar på plattformen och ett högt tryck på artisten är resten historia. Efter att ha sysslat på med musik professionellt sedan 2018 måste man väl ändå säga att detta är det stora genombrottet. Artisten GRACEY är inte långt efter med bedrifter heller. Nomineringar till stora priser och omnämnande i Times, The Guardian och Billboard är hon korad till framtidens artist. 

Den charmiga singeln Everything sucks talar om känslan att inte komma över en tidigare relation och är kanske ganska talande till dagens generation. Kan det rent av vara en utav anledningarna till låtens enorma framgång? 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply