Som en urban symfoni släpper BAYLI sin EP stories from new york. Här blandas skön R&B med kärlek till NYC och HBTQ+ communityn. Som svart transkvinna representerar artisten diverse minoriteter och hon är här för att sända ett tydligt budskap om styrka. Samlingen med låtar sammanför en mosaik av berättelser som definierar BAYLIs självupptäckande genom introspektion och evolution. Projektet är en inbjudan till hennes värld, som BAYLI själv förklarar mer om: 

Följ på Apple Music

”Konceptet kom verkligen helt naturligt. När vi började göra låtar för projektet märkte jag att de alla bar på berättelser som förde mig tillbaka till NYC. Med alla de sätt som staden har påverkat min identitet med musik och konst och mode och även min familjs identitet kändes det bara så rätt.”

Resan mot denna EP började redan vid 2018 års släpp av boys lie där tidningen Wonderland uppmärksammade hennes DIY anda. Därefter har karriären drivit på en i himla fart och året 2021 har bara byggt på artistens momentum ännu mer. Låt efter låt och en hel del samarbeten är hon verkligen någon att hålla ögonen på. Kolla gärna in videon till låten foreigner som släpps nu i veckan.  

Artisten fortsätter om vad uppväxten lärt henne. 

“NYC är en tuff stad att växa upp i eftersom det verkligen har så mycket talang här att man kan förbise det. Jag tror att staden lärt mig att följa mina drömmar och fokusera på vad man kan kontrollera. Din granne som är en vanlig person kan bli en enorm modedesigner på ett ögonblick eller nästa virala-genomslag. Jag tror att om något så lär NY dig att utan fokus och beslutsamhet är det inte möjligt. ”

Ni hör hela EP:n här!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011