Snart släpper kanadensiska Jillian Lake sitt debutalbum men innan dess hinner hon med en singel till. I låten XVII får vi mid-tempo indie med fängslande sång och en drömsk produktion. Precis som i tidigare låtar transporteras vi till en värld av bitterljuv sorg som ändå tröstar ett brustet hjärta. Produktionen är snyggt avvägd mellan organiska inslag och en elektronisk trummaskin samt pockande synthar.

Nordiska Favoriter

XVII är en låt om sorg och att hitta sig själv förstörd i efterdyningarna av ett uppbrott där du ser världen bara fortgå runt dig. Mycket ångest, mycket körande på oändliga grusvägar och mycket skrik i avgrunden. När du tappar känslan av dig själv är det många gånger svårt att andas. Detta är en låt om att försöka hitta ditt fotfäste igen. ”

Lite pop, subtil folk och därtill indie är vad Jillian Lake står för. Hennes melankoliska framtoning med akustiska produktioner skapar vacker poesi och det är med spänning vi inväntar det kommande albumet. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011