Med en fortsatt blomstrande musikkarriär och nu mera nyexaminerad jurist har Promoe tagit ett helt nytt grepp om sin karriär. Pandemin har påverkat oss alla, men kanske slagit hårdast mot nöjesvärlden. Efter ett år av uteblivna spelningar tog artisten nyligen beslutet om att påbörja en karriär som biträdande jurist. Så var dock inte tanken från början, Promoe säger att han främst började studera med utgångspunkten att få ny kunskap som även kunde omsättas i musikaliska sammanhang. Men i min värld känns detta som ett helt perfekt möte mellan artistens politiska texter och möjligheten att påverka genom lagar och förordningar. Musik är och har alltid varit politisk och talande till vår samtid, men genom det här mötet kan Promoe påverka mer än någonsin på fler arenor än en. 

Popmuzik Podcast

Nya låten The truth will never let you sleep släpptes i fredags och är inget undantag vad gäller ställningstagande. För mig fortsätter artisten imponera starkt.

”För mig är låten främst en hyllning till Black Lives Matter-rörelsen som fortsätter vara en stor källa till inspiration och förändring. Dessutom hade jag inte skrivit låtar på ett tag när jag fick musiken skickad till mig från Imchibeat, så den representerar på många sätt ett nytt uppvaknande. Sanningen om hur världen är beskaffad är på vissa sätt som solen. När den väl börjar tränga genom våra försvarsmurar så kan vi inte somna om förrän vi har gjort vad vi kan för att förbättra situationen.”

Promoe

Efter en 20 år lång karriär skulle man kunna tro att musiken får stå till sidan ett tag för juridiken. Men artistens karriär är långt ifrån över. Det känns som detta kan innebära ett helt nytt kapitel för Promoe, där musik och juridiks går hand i hand och skapar något som vi aldrig upplevt på den svenska musik-marknaden innan. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011