Med en fortsatt blomstrande musikkarriär och nu mera nyexaminerad jurist har Promoe tagit ett helt nytt grepp om sin karriär. Pandemin har påverkat oss alla, men kanske slagit hårdast mot nöjesvärlden. Efter ett år av uteblivna spelningar tog artisten nyligen beslutet om att påbörja en karriär som biträdande jurist. Så var dock inte tanken från början, Promoe säger att han främst började studera med utgångspunkten att få ny kunskap som även kunde omsättas i musikaliska sammanhang. Men i min värld känns detta som ett helt perfekt möte mellan artistens politiska texter och möjligheten att påverka genom lagar och förordningar. Musik är och har alltid varit politisk och talande till vår samtid, men genom det här mötet kan Promoe påverka mer än någonsin på fler arenor än en. 

Nya låten The truth will never let you sleep släpptes i fredags och är inget undantag vad gäller ställningstagande. För mig fortsätter artisten imponera starkt.

”För mig är låten främst en hyllning till Black Lives Matter-rörelsen som fortsätter vara en stor källa till inspiration och förändring. Dessutom hade jag inte skrivit låtar på ett tag när jag fick musiken skickad till mig från Imchibeat, så den representerar på många sätt ett nytt uppvaknande. Sanningen om hur världen är beskaffad är på vissa sätt som solen. När den väl börjar tränga genom våra försvarsmurar så kan vi inte somna om förrän vi har gjort vad vi kan för att förbättra situationen.”

Promoe

Efter en 20 år lång karriär skulle man kunna tro att musiken får stå till sidan ett tag för juridiken. Men artistens karriär är långt ifrån över. Det känns som detta kan innebära ett helt nytt kapitel för Promoe, där musik och juridiks går hand i hand och skapar något som vi aldrig upplevt på den svenska musik-marknaden innan. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.