Popproducenten Ferris Pier släpper EP med tropisk-house inslag och en hel del rytmer som påminner om både Kygo och Calvin Harris. Fokusspåret heter Stay och här får Ferris sällskap av sångaren Aaron McMurray. Låten bygger kring ett akustiskt piano, stadig baskagge och rak kick. Men vi får även en hel del morf-röster, marimba-synthar och klanderfri sång från Aaron. Temat är kärlek och en önskan att den där speciella personen ska stanna hos en. Melodin är omedelbart catchy och cross-overn mellan pop och EDM har gjorts med perfekt avvägning. 

Om själva EP:n säger Ferris Piere: 

”De här låtarna handlar om de olika nyanser av kärlek som vi alla upplever: smärta, glädje, ånger, förväntan och bräcklighet. Varje låt står bra ensam, men jag älskar verkligen hur dessa låtar interagerar när man spelar dem i en serie. Att arbeta med denna EP under de senaste 18 månaderna har gett mig mycket lycka. ”

Med olika gästspel på varje spår får vi en EP fylld med glädje och värme. Vilket är exakt den musik artisten nu mera vill syssla med. Men så har det inte alltid vart, Ferris musikaliska bakgrund tar avstamp i jazzmusik där han har dubbel examen i genren. Därefter låg indiepop och band-scenen nära om hjärtat, men nu är det alltså EDM och upplyftande toner som brinner starkast. Ni hör Stay här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.