Popproducenten Ferris Pier släpper EP med tropisk-house inslag och en hel del rytmer som påminner om både Kygo och Calvin Harris. Fokusspåret heter Stay och här får Ferris sällskap av sångaren Aaron McMurray. Låten bygger kring ett akustiskt piano, stadig baskagge och rak kick. Men vi får även en hel del morf-röster, marimba-synthar och klanderfri sång från Aaron. Temat är kärlek och en önskan att den där speciella personen ska stanna hos en. Melodin är omedelbart catchy och cross-overn mellan pop och EDM har gjorts med perfekt avvägning. 

Svensk Pop Apple Music

Om själva EP:n säger Ferris Piere: 

”De här låtarna handlar om de olika nyanser av kärlek som vi alla upplever: smärta, glädje, ånger, förväntan och bräcklighet. Varje låt står bra ensam, men jag älskar verkligen hur dessa låtar interagerar när man spelar dem i en serie. Att arbeta med denna EP under de senaste 18 månaderna har gett mig mycket lycka. ”

Med olika gästspel på varje spår får vi en EP fylld med glädje och värme. Vilket är exakt den musik artisten nu mera vill syssla med. Men så har det inte alltid vart, Ferris musikaliska bakgrund tar avstamp i jazzmusik där han har dubbel examen i genren. Därefter låg indiepop och band-scenen nära om hjärtat, men nu är det alltså EDM och upplyftande toner som brinner starkast. Ni hör Stay här. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011