Rosa Linn debuterar och det är tillsammans med Kiiara. Med målet att bli Armeniens första globala popartist har Rosa stora skor att fylla. Lyckas hon då? Lite för tidigt att säga kanske, men första låten lovar helt klart gott. Med tydliga trummor, polerade drömska synthar och en röst som en omedelbart känner igen är KING en stark elektronisk poplåt. Vi ser här två kvinnor från olika kulturer mötas i en låt som blandar både engelska och ryska (Armeniens största språk).

”Jag vill att min musik ska ha ett meddelande och snart efter jag skrev KING visste jag att det måste bli min första release. Den tar upp de politiska undertonerna mellan Ryssland och Amerika och jag är tacksam över att få Kiiara att dela med sig av det amerikanska perspektivet på hur berömmelse är. ”

Rosa Linn

Musiken släpper artisten via Nvak Collective som är en unik samlingsplats för kreatörer vars fokus är att värna om kvinnor, icke-binära och HBTQ-personer runtom i musikindustrin. Ganska mäktigt, eller hur!? 

Rosa Linn har spelat piano sedan hon var sex och drömt om global pop-ikon status. Hennes uppväxt har varit strikt och hon önskar sprida ljus över musiken från sitt hemland. Med en unik syn på pop och tydlig vision lägger vi första singeln KING på minnet och spanar in den melankoliska och bitterljuva videon. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.