Pulserande electronica som ändå lyckas vara radiovänlig. Så rubricerar Sneaker Pimps nya singeln Child In The Dark. Lite extra går jag igång på hooken med raden ”Child In The Dark”, det finns en stor igenkänningsfaktor som gör att det känns både bekant, men samtidigt riktigt fräckt och nytt. Sånginsatsen står Simonne Jones för och sångerskans röst är spröd och atmosfärsik vilket passar låten perfekt. Skriven redan 2003 har den legat länge på vänt, men18 år senare är det nu dags för Sneaker Pimps fans att få uppleva den trollbindande singeln.  

Nordiska Favoriter

Något med rytmen och gunget för att jag fastnar och även om syntharna är relativt enformiga så lyckas gruppen hålla intresset uppe. Komna ur trip-hop genren debuterade denna duo 1996 med albumet Becoming X. Kända för smarta samplingar, bitterljuva melodier och ett stämningsfullt ljud. Som på ett lättsamt sätt kombinerade organisk och elektronisk produktion landade de på Storbritanniens topp 40 fem gånger under sin första sjuårsperiod. Nu gör duon come-back och det är med sitt signatursound och ett helt album. Ni hör Child In The Dark här. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.