Indiepop från popstaden Göteborg. Det är det som vi får av gruppen Odyssé som frontas av Philip Almqvist. Vi kunde ju höra singeln Evig är elden som inleder EP:n här i bloggen tidigare och nu är det dags för hela EP:n att släppas. Fem låtar allt som allt som handlar om förlorade vänskaper, alkoholism, rädslan för döden, uppväxten i Göteborg och kärleken.

Ett av spåren som jag uppskattade väldigt mycket var När dina ögon öppnas igen. En låt som handlar om förlorad vänskap på grund av att man tappat bort sig själv. Att man inte inser värdet av något förrän man förlorat det och samtidigt är det en förhoppning om att hitta tillbaka till varandra.
Låten är den längsta på hela EP:n men både hur låten berättas och arrangemangets dynamik gör att den håller kvar vid en till långt efter de nästan fem och en halv minuter den pågår. Känns också som både låten och hela EP:n är något som skriker att få upplevas live. Så vi får hoppas att vi snart kan se Odyssé tillsammans med andra popvänner här i Göteborg.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply