Trippelt Grammis-vinnande Victor Leksell släpper idag singeln Eld & lågor som är ledmotivet till Netflix kommande film Vinterviken, baserad på Mats Wahls prisbelönta ungdomsroman med samma titel. Lika atmosfäriskt som vanligt hör vi här både gitarrerna, trummorna och röst-effekterna som nu blivit soundet alla lärt känna artisten vid. Men jag kan även känna att artisten här snuddar vid en något forn-nordisk känsla. Kanske är det bara jag, men tankarna förs till en mytologisk fabel. 

DOLBY ATMOS

”Bara några sekunder in i låten förstod jag att Victor hade lyckats fånga den energin som vi var ute efter – kärlek på liv och död. Precis som det känns att bli förälskad första gången.” 

Alexis Almström, regissör Vinterviken.

Som komplement till Eld & lågor släpps även ett vackert & filmiskt intro skapat av Victor och producenten Vittorio Grasso som även ligger bakom filmens soundtrack. Vinterviken utspelar sig i Stockholm och skildrar ungdomskärlek bortom social status och klass. Victor Leksell tillfrågades tidigt i skapande processen om att medverka på soundtracket och den aktuella singeln formades för att matcha känslan och handlingen i filmen. Årets Album, Årets Låt och Årets Artist. Så lät det för några månader sedan, nu är superstjärnan från Göteborg tillbaka. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011