Trippelt Grammis-vinnande Victor Leksell släpper idag singeln Eld & lågor som är ledmotivet till Netflix kommande film Vinterviken, baserad på Mats Wahls prisbelönta ungdomsroman med samma titel. Lika atmosfäriskt som vanligt hör vi här både gitarrerna, trummorna och röst-effekterna som nu blivit soundet alla lärt känna artisten vid. Men jag kan även känna att artisten här snuddar vid en något forn-nordisk känsla. Kanske är det bara jag, men tankarna förs till en mytologisk fabel. 

”Bara några sekunder in i låten förstod jag att Victor hade lyckats fånga den energin som vi var ute efter – kärlek på liv och död. Precis som det känns att bli förälskad första gången.” 

Alexis Almström, regissör Vinterviken.

Som komplement till Eld & lågor släpps även ett vackert & filmiskt intro skapat av Victor och producenten Vittorio Grasso som även ligger bakom filmens soundtrack. Vinterviken utspelar sig i Stockholm och skildrar ungdomskärlek bortom social status och klass. Victor Leksell tillfrågades tidigt i skapande processen om att medverka på soundtracket och den aktuella singeln formades för att matcha känslan och handlingen i filmen. Årets Album, Årets Låt och Årets Artist. Så lät det för några månader sedan, nu är superstjärnan från Göteborg tillbaka. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply