Då var det dags för en debutant här i bloggen igen. Denna gång kan du stifta bekantskap med Odyssé från Göteborg som ger oss klassisk indierock med singeln Evig är elden. Låten i sig är första smakprovet inför den självbetitlade EP:n som släpps den 27:e Augusti. Texterna på låtarna från EP:n är hämtade ur sångarens Philip Almqvists dagbok och berör ämnen som förlorade vänskaper, alkoholism, rädslan för döden, uppväxten i Göteborg och kärleken.

Nordiska Favoriter

Just Evig är elden handlar om tillståndet man kan befinna sig i där demoner, dödsångest och alla negativa tankar är som bortblåsta, bortglömda. Även om man vet att det bara är så för en själv och kanske uppfattas helt annorlunda utifrån så kan man ignorant vilja vara kvar där ändå.

Låten har skrivits av Philip på gitarr i sitt sovrum med byggaarbetsplats utanför, som ett frenetiskt försök att dölja och överrösta byggbullret. Låten har sedan arrangerats av bandet i studion som delas med en av Sveriges gamla indiekungar Ingenting.
Själv tycker jag resultatet blev en låt som doftar 60- och 70-tal i stil med sin orgel och wah-wah-gitarrer. Så en känsla av ett Göteborgskt The Doors / The Band, skulle man kunna säga om första smakprovet.

Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011