Då var det dags för en debutant här i bloggen igen. Denna gång kan du stifta bekantskap med Odyssé från Göteborg som ger oss klassisk indierock med singeln Evig är elden. Låten i sig är första smakprovet inför den självbetitlade EP:n som släpps den 27:e Augusti. Texterna på låtarna från EP:n är hämtade ur sångarens Philip Almqvists dagbok och berör ämnen som förlorade vänskaper, alkoholism, rädslan för döden, uppväxten i Göteborg och kärleken.

Just Evig är elden handlar om tillståndet man kan befinna sig i där demoner, dödsångest och alla negativa tankar är som bortblåsta, bortglömda. Även om man vet att det bara är så för en själv och kanske uppfattas helt annorlunda utifrån så kan man ignorant vilja vara kvar där ändå.

Låten har skrivits av Philip på gitarr i sitt sovrum med byggaarbetsplats utanför, som ett frenetiskt försök att dölja och överrösta byggbullret. Låten har sedan arrangerats av bandet i studion som delas med en av Sveriges gamla indiekungar Ingenting.
Själv tycker jag resultatet blev en låt som doftar 60- och 70-tal i stil med sin orgel och wah-wah-gitarrer. Så en känsla av ett Göteborgskt The Doors / The Band, skulle man kunna säga om första smakprovet.

Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply