Då var det dags för en debutant här i bloggen igen. Denna gång kan du stifta bekantskap med Odyssé från Göteborg som ger oss klassisk indierock med singeln Evig är elden. Låten i sig är första smakprovet inför den självbetitlade EP:n som släpps den 27:e Augusti. Texterna på låtarna från EP:n är hämtade ur sångarens Philip Almqvists dagbok och berör ämnen som förlorade vänskaper, alkoholism, rädslan för döden, uppväxten i Göteborg och kärleken.

Nordiska Favoriter

Just Evig är elden handlar om tillståndet man kan befinna sig i där demoner, dödsångest och alla negativa tankar är som bortblåsta, bortglömda. Även om man vet att det bara är så för en själv och kanske uppfattas helt annorlunda utifrån så kan man ignorant vilja vara kvar där ändå.

Låten har skrivits av Philip på gitarr i sitt sovrum med byggaarbetsplats utanför, som ett frenetiskt försök att dölja och överrösta byggbullret. Låten har sedan arrangerats av bandet i studion som delas med en av Sveriges gamla indiekungar Ingenting.
Själv tycker jag resultatet blev en låt som doftar 60- och 70-tal i stil med sin orgel och wah-wah-gitarrer. Så en känsla av ett Göteborgskt The Doors / The Band, skulle man kunna säga om första smakprovet.

Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.