Över en skör pianoslinga sjunger artisten Gal Musette vackert låten Julia. Mer än en låt frambringar det här stycket känslor som rör mig riktigt djupt faktiskt. Att låten därtill halvvägs igenom växer sig större med live-instrumentering och folk-toner gör att jag blir ännu mer förtjust. Det faktum att låten frambringar känslor kanske inte är så konstigt om vi tittar till innebörden dock. Julia handlar nämligen om ensamhet och rädsla bland unga. Bland annat berörs tvångssyndrom och kampen mot psykisk ohälsa. 

Popmuzik Lover

Låten markerar den andra som arbetades med inför Gal Musettes kommande album. Mycket av produktionen inspirerades av Copeland och deras album Eat, Sleep, Repeat. Men vem är den här artisten då? Född i San Clemente, Kalifornien är Gal Musettee ett musikaliskt projekt som växte fram när artisten var cirka 10 år. Efter en rad uppträdanden på open-mics började hennes nyckfulla inställning till melodidriven indiefolk och fransk Chanson-musik fångade den lokala publiken. Vid 14 års ålder nådde sångerskans musik en bredare publik när hon öppnade för grupper som The Magnetic Fields som faktiskt inspirerade Gal att skriva 70 kärlekssånger som en hyllning till deras 69 kärlekssånger. Kommande albumet utforskar smärtan av hopplösa romanser och obeveklig kärlek, hur det är att gå bortom idealiserad kärlek till att acceptera vad som är verkligt och konstant. Ni hör nya Julia här. 

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.