Nya singel Vulture med FELIN föddes från en destruktiv relation som sångerskan Elin Blom fått utstå. En relation som färgats av psykisk misshandel som sakta men säkert bröt ned henne.

Elin berättar:

”Den psykiska misshandeln växte långsamt fram, tills jag till slut ifrågasatte alla mina tankar och allt jag gjorde. Rädd för att minsta snedsteg skulle orsaka en explosion av ilska. Till slut är man så nedbruten att man inte längre vet vem man är, för personen som ska älska dig, får dig istället att känna dig värdelös, galen och som om ingen bryr sig om dig. Efter att ha pratat med vänner som haft liknande erfarenheter skapades denna låt. Låten börjar i en känsla av maktlöshet, men sakta växer något annat fram. Man börjar långsamt se övergreppet för vad det är. Det är inte du som är galen. Denna person kommer aldrig att förändras och kommer aldrig att kunna älska. Men du kommer kunna resa dig igen och älska igen.”

Till låten har Carl Stenlöv och Klara FuregårdRedi Film skapat en läckert filmisk musikvideo. En video som lär få fans av Quentin Tarantino att bli extra mycket i extas, för videon innehåller allt som vi förknippar med den regissören i form av starka karaktärer, snyggt foto och en blodig uppgörelse.

Om videon berättar Elin för bloggen.

”Tarantino är en stor inspiration när det kommer till både det visuella och musikaliskt, och denna video är inget undantag. För mig symboliserar videon en mycket blodigare version av låtens innehåll, en destruktiv maktkamp. Videon är regisserad av Carl Stenlöv och Klara Furegård och spelads in i Eksjö i somras. Det var absolut en hel del nyfikna blickar när vi alla stod nerblodade utanför den lokala biografen och förberedde en scen, haha.”

Vulture släpps den 27:e Augusti och är tagen från kommande albumet Heroes & Villains som släpps den 29 Oktober. Så vi har verkligen något att se fram emot.
Idag är det premiär för musikvideon här hos Popmuzik. Så klicka igång videon och upplev här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.