Nya singel Vulture med FELIN föddes från en destruktiv relation som sångerskan Elin Blom fått utstå. En relation som färgats av psykisk misshandel som sakta men säkert bröt ned henne.

Följ på Apple Music

Elin berättar:

”Den psykiska misshandeln växte långsamt fram, tills jag till slut ifrågasatte alla mina tankar och allt jag gjorde. Rädd för att minsta snedsteg skulle orsaka en explosion av ilska. Till slut är man så nedbruten att man inte längre vet vem man är, för personen som ska älska dig, får dig istället att känna dig värdelös, galen och som om ingen bryr sig om dig. Efter att ha pratat med vänner som haft liknande erfarenheter skapades denna låt. Låten börjar i en känsla av maktlöshet, men sakta växer något annat fram. Man börjar långsamt se övergreppet för vad det är. Det är inte du som är galen. Denna person kommer aldrig att förändras och kommer aldrig att kunna älska. Men du kommer kunna resa dig igen och älska igen.”

Till låten har Carl Stenlöv och Klara FuregårdRedi Film skapat en läckert filmisk musikvideo. En video som lär få fans av Quentin Tarantino att bli extra mycket i extas, för videon innehåller allt som vi förknippar med den regissören i form av starka karaktärer, snyggt foto och en blodig uppgörelse.

Om videon berättar Elin för bloggen.

”Tarantino är en stor inspiration när det kommer till både det visuella och musikaliskt, och denna video är inget undantag. För mig symboliserar videon en mycket blodigare version av låtens innehåll, en destruktiv maktkamp. Videon är regisserad av Carl Stenlöv och Klara Furegård och spelads in i Eksjö i somras. Det var absolut en hel del nyfikna blickar när vi alla stod nerblodade utanför den lokala biografen och förberedde en scen, haha.”

Vulture släpps den 27:e Augusti och är tagen från kommande albumet Heroes & Villains som släpps den 29 Oktober. Så vi har verkligen något att se fram emot.
Idag är det premiär för musikvideon här hos Popmuzik. Så klicka igång videon och upplev här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011