Det är något med de där storslagna produktionerna som jag är väldigt svag för. Markus Crede och Peter Svensson i duon The Killing Tapes är verkligen bland de bättre i klassen på att blåsa upp sina låtar till pampiga zeppelinare vilket de gör med låtarna från kommande albumet Black. Ett album vars låtar handlar om seriemördare. Väldigt spännande koncept måste jag säga, som ändå är en sucker för just konceptuella album.

Sist vi hörde The Killing Tapes här i bloggen var med The Witch som släpptes i början av Juli. Nu imponerar de än en gång med singeln Dancing with the Devil. Än en gång får vi bandets storslagna signatur i produktionen. Det blir liksom en wall of sound-aktigt arrangemang när ljudbilden trycker mot trumhinnan.

Låten i sig handlar om att hitta sin nemesis i sig själv, fast man projicerar tanken på att det är någon annan som står för allt det dåliga. Det är svårt att lägga massor kärlek och energi i relationen till andra människor och till sig själv, för att sedan upptäcka att det finns en annan verklighet där inne som kommer fram när det väl gäller och raserar allt man har byggt upp. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply