Det är väl ganska säkert å säga att Anna Bergendahl blivit den folkkära artisten med unik röst. Hon har gått från klarhet till klarhet och de senaste två gångerna i Melodifestivalen har stärkt hennes grymma cross-over mellan pop och country. Nu släpper hon nya singeln Grain Of Trust. En stark poplåt med text som handlar om att försöka se ett ljus i mörkret. Tillsammans med sin röst och Peter Kvints fina produktion ger Anna oss här en låt full av hopp som hon tillägnar alla som har oroat sig över nära och kära under det senaste året.

”Jag märker mer och mer att mitt låtskrivande blir ett sätt för mig att bearbeta allt tufft man går igenom i ett liv. Grain of Trust är skriven av mig och Peter Kvint och handlar om att äntligen få samlas igen, familj och vänner, efter en lång tid ifrån varandra. Flera i min familj har drabbats av cancersjukdom, och vi har som alla andra inte kunnat träffas på grund av viruset. På väg in till studion pratade jag med en familjemedlem som drabbats av en graviditetskomplikation, och just den dagen var det lite svårt för henne att se ljuset. Så jag skrev en pepplåt till henne, till min familj och till alla som oroar sig över nära och kära i denna tid. Om att ljuset kommer, om att bättre tider kommer. Om vi bara håller fast vid det där sandkornet av hopp.”

Anna Bergendahl

Hoppfullhet guidar alltså vägen i nya låten som bär på en organisk produktion med duktiga musiker på trummor, violin, cello och stråkarrangemang av Peter Kvint och Mattias Bylund

Under det senaste året har Anna Bergendahl hållit sig bakom kulisserna där hon skrivit ny musik och läst ytterligare ett år på läkarlinjen. Både musikalisk talang och intellekt, vi ser henne på måndag på Lotta på Liseberg och det känns ganska givet att den här låten spelas. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply