Förutspådd att bli en av pop-världens nästa stora grej av bland annat Elton John, Bastille och Justin Bieber släpper nu Sam Tompkins sin nya singel (W)hole. En känslomässigt laddad låt som inte bara visar artistens kraftfulla stämma utan även hans förmåga att intimt förmedla egna upplevelser till lätt relaterade texter. Vem har inte känt att man hamnat i ett stadie av mörker och måste finna kraften att ta sig ur detta svarta hål. 

”Jag tror att (W)hole är en slags insikt om att veta att inte alla problem i världen kan lösas av en person. Om det finns mening eller syfte med det här livet, måste det komma från att vara och arbeta tillsammans.”

Sam Tompkins

Produktionen är helt klart en som tilltalar mig, här blandas pop, rock och rap på ett alldeles utmärkt sätt. Tillhörande musikvideon är regisseras av prisbelönta filmregissören Josef Bates och utspelar sig inne i en hiss. Hissen är en metaforisk för djupdykningen i Sams sinne och kartlägger hans resa från ett tillstånd av hopplöshet till den positiva sidan av livet. 

Singeln (W)hole är den första officiella låten från Sam Tompkins 2021, och det första spåret från hans kommande tredje EP. Denna lovande 22-åring började spela på gatorna i Brighton, och skrev för några år sedan på med Island Records efter att ha fångat deras uppmärksamhet med sin oberoende EP Colored Emotions. Genom att posta covers på både TikTok och Instagram har artisten lockat miljonpublik och startar i höst sin utsålda Europaturné. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply