7

John Mayers sätter sig i sin DeLorean och tar oss tillbaka till 80-talets varma och softa studiorock på hans senaste album Sob Rock. Det blir en behaglig nostalgitripp från en numera solblekt tid.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Att lyssna på John Mayers åttonde album Sob Rock är som att sätta sig i sin DeLorean och ta sig tillbaka till 80-talets varma och softa studiorock. Musiken som både han och jag själv för den delen växte upp med. Jag kanske inte var lika mycket för den gitarr-onani som Mark Knopfler och de andra körde med då, men jag uppskattade den där mjuka känslan i låtarna som lite kännetecknar FM-rocken. Det är just precis det som Mayer återskapar med sin musik. När många unga artister idag som inte ens var födda under årtiondet skapar 80-talsmusik så låter det så mycket mer 80-tal än det ens kunde låta då, för tekniken fanns inte. Men Mayer lyckas pricka precis rätt i produktion och arrangemang när han här återskapar sitt 80-tal 40 år senare. Kanske just för att han var med när det begav sig. Heck till och med omslaget är som hämtat från 10-kronorsbackarna på en second hand-affär idag.

Nordiska Favoriter

Låtarna på Sob Rock är den där typen som kanske inte skulle slå sig in på singellistan, men samtidigt är det låtar som man definitivt uppskattar när man lyssnar på dem. Det är låtar om att sakna den där någon och soundtracket till att göra just det är en elgitarr och mjuka synthar och behaglig rytm. Det är den där perfekta middagsmusiken för den nostalgiske 60- och 70-talisten. Den som vill att musiken ska låta som den alltid gjort (för att man slutade lyssna på nu musik efter 1987) och ändå vill ha något nytt. Då är Mayes 80-tals-universum från i år väldigt fint att stiga in i.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011