På den helt nysläppta EP:n WY WAIT som lekfullt nog knyter an till artisten WYATTs namn får vi fokusspåret Hurt u this much. En låt om att inte våga släppa in, utan istället hålla någon på avstånd inför rädslan att bli sårad. Med en klyftig och catchiga text får vi här ett perfekt exempel på pop en stark pop-refräng som blandas med pratsång och R&B influenser. Lite extra charmig är låten när den går från hårt hållen elektronis produktion till vad jag skulle vilja likna vid en modern tappning av 60-talets Doo wop i pre-chours. 

Hurt u this much handlar om att hålla någon på en armlängds avstånd. Den handlar om mer än bara självsabotage, och blandar känslor av skuld och tvivlet, medan man ändå håller upp sin sköld av rädsla för att bli sårad.”

WYATT

WYATTs röst är kristallklar och otroligt krispigt mixad vilket gör att låten omedelbart fångar ens uppmärksamhet. Produktionen är elektroniskt driven och den pulserande synten är inget annat är örongodis. Troligtvis är breaket innan refräng precis vad som behövs för att lätta upp och ge ytterligare en dimension till helheten. När vi i sista refräng får kör och en ylande elgitarr är i alla fall jag helt såld. Så pass att jag faktiskt var tvungen att lyssna igenom artistens katalog på Spotify och där fanns definitivt en hel del riktigt bra musik. Gör du likadant och passa även på att spana in nya låten Hurt u this much och EP:n. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply