På den helt nysläppta EP:n WY WAIT som lekfullt nog knyter an till artisten WYATTs namn får vi fokusspåret Hurt u this much. En låt om att inte våga släppa in, utan istället hålla någon på avstånd inför rädslan att bli sårad. Med en klyftig och catchiga text får vi här ett perfekt exempel på pop en stark pop-refräng som blandas med pratsång och R&B influenser. Lite extra charmig är låten när den går från hårt hållen elektronis produktion till vad jag skulle vilja likna vid en modern tappning av 60-talets Doo wop i pre-chours. 

DOLBY ATMOS

Hurt u this much handlar om att hålla någon på en armlängds avstånd. Den handlar om mer än bara självsabotage, och blandar känslor av skuld och tvivlet, medan man ändå håller upp sin sköld av rädsla för att bli sårad.”

WYATT

WYATTs röst är kristallklar och otroligt krispigt mixad vilket gör att låten omedelbart fångar ens uppmärksamhet. Produktionen är elektroniskt driven och den pulserande synten är inget annat är örongodis. Troligtvis är breaket innan refräng precis vad som behövs för att lätta upp och ge ytterligare en dimension till helheten. När vi i sista refräng får kör och en ylande elgitarr är i alla fall jag helt såld. Så pass att jag faktiskt var tvungen att lyssna igenom artistens katalog på Spotify och där fanns definitivt en hel del riktigt bra musik. Gör du likadant och passa även på att spana in nya låten Hurt u this much och EP:n. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011