Med lite inside information vet jag att detta är ett samarbete Göteborgs-producenten Blizz Bugaddi drömt om länge. På låten Life Ain´t Pretty har han nämligen lyckats fånga två levande legender och vi bjuds på en perfekt bladning av pop, reggae och trap-influenser. Den lekfulla produktionen inleds med en geniala vissling och enkel baktempo-gura, men övergår snart till explosionsartad beat-driven pop som designad för att vara en omedelbar hit. Promoes självklara närvaro och fantastiska förmåga att skriva text och top-line kompletteras av Elliphants avslappnade och unika stämma och tillsammans är de två i perfekt harmoni. Budskapet då? Jo, att livet inte alltid är så perfekt, men att det just är våra brister vi ska omfamna i syfte att växa. Här får vi alltså en låt som i stort är en direkt avspegling av dagens samhälle, där många väljer att just stirra sig blinda på perfektion.

Följ på Apple Music

På det hela är singeln en ren och skär fröjd att lyssna till men min absoluta favorit-del är ”outrot” där Promoe och Elliphants stämmor ligger ovanpå varandra och de tillsammans sjunger om att vi ska ge och ta i livet för att kunna blomma ut och nå vår fulla potential. Rätt genomskinligt att jag gillar detta starkt va?! Det för faktiskt tankarna till Elliphants tidigare album och i synnerligt A Good Idea. Och vad gäller Promoe, ja vem gillar inte Looptroop Rockers liksom. Men stort fokus och all cred ska definitivt riktas till Blizz Bugaddi som format soundet och produktionen. 

Idag släpptes även tillhörande video som ni ser här i bloggen. Det är trippy, färgglatt och faktiskt även nära naturen på många sätt. Se själva så förstår ni vad jag menar. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011