Isla Sutherland är en artist på 20 år från Kapstaden som här debuterar under artistnamnet ISLA. Först ut med sångerskan är singeln Break the fall som är en emotionell alt-poplåt som grundar sig på tankarna utifrån ett långdistansförhållande som artisten hade.

Apple Music

Artisten berättar för bloggen:

Det var tillfällen där jag kände mig nästan hopplös och låtskrivning var ett sätt för mig att hantera smärtan att sakna någon som jag verkligen bryr mig om – man måste verkligen lära sig att lita på varandra. Den enkla handlingen att vara kär är värt allt.
Jag tror att texten kommer att resonera med miljontals över hela världen som för närvarande inte kan vara nära sina nära och kära och kommer att slå ännu närmare hemmet på grund av COVID-19-pandemin där vi alla var åtskilda från människor vi bryr oss om.

ISLA skrev Break the fall tillsammans med sin producent Howard Edward och är då första i raden av musik med denna lovande unga artist. Själv inspireras hon av akter så som Lorde, Fleetwood Mac och Kelly Clarkson, så med den inspirationskällan i ryggen känns det som vi kan få riktigt bra poplåtar med ISLA med tiden.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.