Isla Sutherland är en artist på 20 år från Kapstaden som här debuterar under artistnamnet ISLA. Först ut med sångerskan är singeln Break the fall som är en emotionell alt-poplåt som grundar sig på tankarna utifrån ett långdistansförhållande som artisten hade.

Artisten berättar för bloggen:

Det var tillfällen där jag kände mig nästan hopplös och låtskrivning var ett sätt för mig att hantera smärtan att sakna någon som jag verkligen bryr mig om – man måste verkligen lära sig att lita på varandra. Den enkla handlingen att vara kär är värt allt.
Jag tror att texten kommer att resonera med miljontals över hela världen som för närvarande inte kan vara nära sina nära och kära och kommer att slå ännu närmare hemmet på grund av COVID-19-pandemin där vi alla var åtskilda från människor vi bryr oss om.

ISLA skrev Break the fall tillsammans med sin producent Howard Edward och är då första i raden av musik med denna lovande unga artist. Själv inspireras hon av akter så som Lorde, Fleetwood Mac och Kelly Clarkson, så med den inspirationskällan i ryggen känns det som vi kan få riktigt bra poplåtar med ISLA med tiden.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.