Robert Kolar och Pontus Larsson från Eskilstuna debuterade med singeln Gutår för oss tidigare i vår under artistnamnet Kool. Deras klassiska svenska vispop var inspirerad av Bellman och var även ett av bidragen i P4 Nästa för Sörmland. Där gick tyvärr inte låten hela vägen, men Kool är inte de som händer läpp för det, för nu är det dags för singel nummer två.

Ha mig sommar mixar än en gång den klassiska folkvis-stilen tillsammans med en mer modern dansant produktion. Det blir flöjt, stämsång och rytmiska trummor som gör låten luta mer åt folk-pop denna gång skulle jag säga. Jag tycker i alla fall detta var väldigt skönt och skulle kunna jämföra detta med en modernare Nordman. Det är liksom ur-svenskt i stilen, samtidigt som det ändå är modernt och underhållande. Så jag tror att Kool med sina låtar borde tilltala en ganska bred publik. Eller vad säger du?

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.