Isle of You är tillbaka för att ge oss ett dans-anthem för våda vaccinerade dansgolv med singeln Ears ringing. En låt som bara vill få oss att dansa hela natten till hög musik tills det ringer i öronen. Med ett pumpande beat och läckra synthar samt en stark melodi skapar Ida Johansson och Elina Danielsson en perfekt post-pandemi-anthem.

Apple Music

Jag bad duon berätta lite mer om låten i denna intervju:

Ni kallar Ears ringing för ett post-pandemi-anthem. Hur har ni påverkats av pandemin och vad har ni själva gjort för att hålla humöret uppe? 

– Mest av allt har ju våra livegigs påverkats. Så det vi verkligen längtar efter är ju att spela live för en riktig publik. Vi har skrivit mycket musik för att få tiden att kännas meningsfull, tittat mycket serier, vilket vi aldrig har haft tid till förut och bara tagit livet lite lugnare. 

– Ärligt talat tror vi att det var bra för våra hjärtan att få varva ner ett år, detta är första året vi testat det här med vilopuls. Men nu är vi taggade till att gasa på igen med musiken! 

– Ja för det har ju varit ett fruktansvärt tråkigt år. Tiden har bara passerat, jättefort och långsamt på samma gång! Nu ska vi ta igen all missad tid!! 

Berätta lite om hur låten kom till. 

– Vi hade haft en rätt deppig period, ingenting var kul och ingenting var som det brukade va. Så vi behövde kanalisera vår längtan efter svettiga dansgolv, kramar, spelningar och skrev den här låten.  

– Sen fick den ligga och vila, och nästan glömmas bort i en mapp på datorn, tills vi lyssnade på den och insåg att den här låten måste släppas NU!

Att komma hem med ringande öron efter en natt ute betyder ju oftast att man stått på dansgolvet hela natten och bara dansant. Berätta om en episk kväll ute som ni bara aldrig ville skulle ta slut. 

– Oj svårt! Haha när vi flyttade till Stockholm var hela året som en episk kväll. Vi levde på chips och rödvin samt kål och gryn för att balansera intaget. Svårt att välja en specifik kväll! 

– Ja, men en kväll som gick till historien var när vi på något sätt gick i brandtrappan på Berns för att slippa kön men inte kom fram till något alls.

– Haha ja för vår manager ville visa hur man gjorde på hans tid… vilket uppenbarligen var förbi!

– Haha vi har ju också nyåret när jag tappade bort mina byxor efter att vi åkte på isen ner för Ivar Los park. Och vi träffade nån som spelade trumpet mitt i natten. 

– Och jag lånade ut mina dina byxor till dig…  och blev då helt enligt dresscode på Backdoor!

– Haha ja och sen blev jag nekad av tunnelbanan och fick vandra hem… men då hade jag i alla fall byxor! 

– Det var en episk kväll! 

Förutom att lyssna på Ears ringing, hur tycker ni man ska fira slutet av en pandemi? 

– Kramas, dansa, svettas med varandra! Göra allt det man inte kunnat göra under den här perioden. Hälsa på alla gamla och kramas!

Låten är tagen från er kommande EP. Berätta lite om den, vad kan vi förvänta oss? 

– Vår nästa EP kommer vara Isle of You 2.0. Vi vill få fram kontraster, ha med både vackra låtar och låtar med distad bas. Låtar som tar upp tyngre och ärligare ämnen och låtar som handlar om att blasta musik tills öronen blöder.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.