Thomas Guerlet är en fransk artist som spenderat sju år i Storbritannien där han bland annat gått på internatskola samt på en musikskola i Liverpool. Men sedan några år tillbaka lever han numera i Paris där han numera utvecklar sitt artisteri.

Följ på Apple Music

Efter att ha släppt singlarna How strange! och Crystal clear i fjol är det nu dags för Guerlet att släppa singeln The Derailer. Med en dramatiskt och avantgarde stil i musiken levererar sångaren här ett stycke där han med bitterljuva tankar ser tillbaka på ett förföriskt spel han aldrig borde ha blivit involverad i. Resultat är som sagt dramatiskt och uttrycksfullt med snyggt vibrato och falsett i sången. Skulle säga att det hela hamnar någonstans mellan Rufus Wainwrights pop-arrangemang, det stilistiska av Gainsbourg och det dramatiskt teatraliska av The Irrepressibles.

Om du också blivit förförd av Thomas Guerlets musik och stil, så kan jag glädja dig med att han släpper ett album i Oktober.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011