Thomas Guerlet är en fransk artist som spenderat sju år i Storbritannien där han bland annat gått på internatskola samt på en musikskola i Liverpool. Men sedan några år tillbaka lever han numera i Paris där han numera utvecklar sitt artisteri.

Efter att ha släppt singlarna How strange! och Crystal clear i fjol är det nu dags för Guerlet att släppa singeln The Derailer. Med en dramatiskt och avantgarde stil i musiken levererar sångaren här ett stycke där han med bitterljuva tankar ser tillbaka på ett förföriskt spel han aldrig borde ha blivit involverad i. Resultat är som sagt dramatiskt och uttrycksfullt med snyggt vibrato och falsett i sången. Skulle säga att det hela hamnar någonstans mellan Rufus Wainwrights pop-arrangemang, det stilistiska av Gainsbourg och det dramatiskt teatraliska av The Irrepressibles.

Om du också blivit förförd av Thomas Guerlets musik och stil, så kan jag glädja dig med att han släpper ett album i Oktober.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.