Då var det dags för lite indiepop från våra finska grannar. Nevala är ett band som skriver om kärlek, frihet och motorvägar. Musiken är färgat av 70-talets rockmusik men även dagens pop-landskap. Det blir med andra ord väldigt tilltalande i stil skulle jag säga. I alla fall här på debutsingeln Lover in the dark som släpptes i fredags. En äkta bilkörarlåt där pulsen i låten passar perfekt för de oändliga landsvägarna.

Nevala består av Oliver Bentley, Emil Inberg, Sakari Soukka och Ossian Stadigh. Det som gör bandet lite unikt är att alla i bandet sjunger.
Ossian berättar för bloggen:

”Vi har alla våra ”egna låtar”, så vi turas om att vara ”in the spotlight” när vi är på scenen.
Det är ganska roligt, inte bara när vi spelar live utan det hjälper oss också att hitta nya kreativa sätt när vi skriver nya låtar och melodier inspirerade av våra olika personligheter, det är en fantastisk sak att ha. Våra sångregister skiljer sig också lite, vilket bara bidrar till det.”

Men nu är det dags att välkomna Nevala till era spellistor och lyssna på debutsingeln här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.