Lekfull pop från Australien med lite Mean Girls referenser i tillhörande video. Definitivt charmigt och otroligt catchy. Artisten Yorke bjuder genom Window Shopping på första singeln för året och hon imponerar starkt på mig med den här låten. Här får vi lagom mängd attityd som kontrasteras med en obrydd layed-back känsla. Kreativt klyftigt talar texten om hur man allt för ofta fastnar i önskan om att göra ett bra första intryck och istället bortser från vem man är som person. Produktionen bär på en tydlig disco-känsla och funkig basgång som matchar perfekt med det romantiska narrativet. Just kärlek är något sångerskan många gånger porträtterar i sin låtar och just här kan man väl säga att hon tröttnat lite på att imponera på potentiella pojkvänner. 

”Jag tror ibland att ångesten att vilja göra ett bra första intryck (i alla avseenden) kan överskugga förmågan att skapa en meningsfull koppling, en idé som föddes ur ett samtal med mina tjejkompisar.”

Yorke

Låten skapades på bara några timmar och hämtar inspiration från en mängd olika genrer. Lyssnar vi riktigt noga kan vi höra hur artisten spelar försiktigt på en liten triangel. I mina öron andas låten karisma och skaparglädje vilket definitivt går igenom i den slutgiltiga versionen. 

Med en bakgrund av att skriva pop i över tio år är denna artist ingen nykomling för världen av musik. Dock är just indie-pop spåret som Yorke nu mera verkar på ett mer outforskat område. Lyssna till Window Shopping här!

 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply