Lekfull pop från Australien med lite Mean Girls referenser i tillhörande video. Definitivt charmigt och otroligt catchy. Artisten Yorke bjuder genom Window Shopping på första singeln för året och hon imponerar starkt på mig med den här låten. Här får vi lagom mängd attityd som kontrasteras med en obrydd layed-back känsla. Kreativt klyftigt talar texten om hur man allt för ofta fastnar i önskan om att göra ett bra första intryck och istället bortser från vem man är som person. Produktionen bär på en tydlig disco-känsla och funkig basgång som matchar perfekt med det romantiska narrativet. Just kärlek är något sångerskan många gånger porträtterar i sin låtar och just här kan man väl säga att hon tröttnat lite på att imponera på potentiella pojkvänner. 

DOLBY ATMOS

”Jag tror ibland att ångesten att vilja göra ett bra första intryck (i alla avseenden) kan överskugga förmågan att skapa en meningsfull koppling, en idé som föddes ur ett samtal med mina tjejkompisar.”

Yorke

Låten skapades på bara några timmar och hämtar inspiration från en mängd olika genrer. Lyssnar vi riktigt noga kan vi höra hur artisten spelar försiktigt på en liten triangel. I mina öron andas låten karisma och skaparglädje vilket definitivt går igenom i den slutgiltiga versionen. 

Med en bakgrund av att skriva pop i över tio år är denna artist ingen nykomling för världen av musik. Dock är just indie-pop spåret som Yorke nu mera verkar på ett mer outforskat område. Lyssna till Window Shopping här!

 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011