Idag släppte Duran Duran första smakprovet från deras kommande 15:e album Future Past. Ett album som bandet skapat tillsammans med producenterna Erol AlkanGiorgio Moroder och Mark Ronson. Det var ju för övrigt Ronson som arbetat tillsammans med Duran Duran på deras två senaste album All You Need Is Now och Paper Gods.

På albumet samarbetar Duran Duran med bland annat Graham Coxon (Blur) på gitarr, Bowies tidigare pianist Mike Garson och Lykke Li, som gästar på sång, samt att det kommer andra spännande namn som dyker upp inför albumet släpps den 22:a Oktober.

Först ut från albumet är singeln Invisible som även släpps tillsammans med en musikvideo (aktiveras vid 16-tiden i eftermiddag).

Om singeln berättar Nick Rhodes i bandet:

”Sonisk arkitektur har alltid varit oerhört viktigt för Duran Duran. Jag tror att med Invisible har vi verkligen lyckats hugga skulpturen som vi ville ha den. Soniskt är det ett mycket ovanligt musikstycke. Jag tror att när du slår ihop alla instrument skapar det ett övergripande ljud som du kanske inte har hört förut.”

Resultatet är rytmiskt och har definitivt en känsla av Duran Duran över dig. Personligen tycker jag låten stampar lite mycket på samma ställe för att helt fånga mig. Men jag gillar melodin i sången och är med andra ord optimistisk inför albumet och de kommande låtarna. Så inte den starka första singeln, men det behöver inte en första singel vara heller.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply