Idag släppte Duran Duran första smakprovet från deras kommande 15:e album Future Past. Ett album som bandet skapat tillsammans med producenterna Erol AlkanGiorgio Moroder och Mark Ronson. Det var ju för övrigt Ronson som arbetat tillsammans med Duran Duran på deras två senaste album All You Need Is Now och Paper Gods.

Nordiska Favoriter

På albumet samarbetar Duran Duran med bland annat Graham Coxon (Blur) på gitarr, Bowies tidigare pianist Mike Garson och Lykke Li, som gästar på sång, samt att det kommer andra spännande namn som dyker upp inför albumet släpps den 22:a Oktober.

Först ut från albumet är singeln Invisible som även släpps tillsammans med en musikvideo (aktiveras vid 16-tiden i eftermiddag).

Om singeln berättar Nick Rhodes i bandet:

”Sonisk arkitektur har alltid varit oerhört viktigt för Duran Duran. Jag tror att med Invisible har vi verkligen lyckats hugga skulpturen som vi ville ha den. Soniskt är det ett mycket ovanligt musikstycke. Jag tror att när du slår ihop alla instrument skapar det ett övergripande ljud som du kanske inte har hört förut.”

Resultatet är rytmiskt och har definitivt en känsla av Duran Duran över dig. Personligen tycker jag låten stampar lite mycket på samma ställe för att helt fånga mig. Men jag gillar melodin i sången och är med andra ord optimistisk inför albumet och de kommande låtarna. Så inte den starka första singeln, men det behöver inte en första singel vara heller.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011