Kommet ur dansmusikens absoluta guldålder men ändå långt ifrån rökfyllda klubbar ämnar Semi Precious skapa något nytt och unikt. Han vill fånga sinnesstämningen när känslorna efter en euforisk natt ute börjar klinga av.   

”Idén om en efter-festglöd utvidgas ytterligare genom det musikaliska experiment fatt omfatta föreställningar om ”salige upplevelser” och för att utforska hur de kan tänkas om på distans. Jag var intresserad av sättet att minnas och romantisera något som verkar utanför dess toppunkt. Hela idén om att sakna eller längta efter klubbar eller euforiska upplevelser eller att vara runt andra kroppar fick en extra nivå av mening som inte fanns tidigare” 

Semi Precious

Med ett nysläppt album är singeln Into Illusion bara en chimär av vad som finns sig på fullängdaren. Det är uppenbart att artisten vill skapa något bortom musik och genrer. Här handlar det snarare om att förmedla och fånga känslor genom musikaliskt uttryck. Vi välkomnas in vad jag skulle vilja kalla ett ”post-rave artat” musiklandskap där subtila lager av syntar och och atmosfärisk sång agerar ledstjärnor. Det är drömskt och reflekterar både dåtid men också i allra högsta grad framtid. För mig kommer det inte som en chock att Semi Precious utöver artisteriet även lär ut musik och specifikt ljuddesign. Därtill är research ett starkt inslag i sitt egna konstnärskap och samtliga låtar är underbyggda med empiriska belägg.

Dansmusik agerar här metafor för nostalgiska minnesbilder, den skapar fragment av lyriska idéer som artisten själv upplevt. Detta översätts genom att använda MIDI, reverb och delay för att förmedla uppfattningen om transformation och reinkarnation. Sett till hela det nysläppta albumet är det fullt av ljudmässiga nyanser som skapar ett dynamiskt och distinkt estetiskt språk.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply