Kommet ur dansmusikens absoluta guldålder men ändå långt ifrån rökfyllda klubbar ämnar Semi Precious skapa något nytt och unikt. Han vill fånga sinnesstämningen när känslorna efter en euforisk natt ute börjar klinga av.   

Apple Music

”Idén om en efter-festglöd utvidgas ytterligare genom det musikaliska experiment fatt omfatta föreställningar om ”salige upplevelser” och för att utforska hur de kan tänkas om på distans. Jag var intresserad av sättet att minnas och romantisera något som verkar utanför dess toppunkt. Hela idén om att sakna eller längta efter klubbar eller euforiska upplevelser eller att vara runt andra kroppar fick en extra nivå av mening som inte fanns tidigare” 

Semi Precious

Med ett nysläppt album är singeln Into Illusion bara en chimär av vad som finns sig på fullängdaren. Det är uppenbart att artisten vill skapa något bortom musik och genrer. Här handlar det snarare om att förmedla och fånga känslor genom musikaliskt uttryck. Vi välkomnas in vad jag skulle vilja kalla ett ”post-rave artat” musiklandskap där subtila lager av syntar och och atmosfärisk sång agerar ledstjärnor. Det är drömskt och reflekterar både dåtid men också i allra högsta grad framtid. För mig kommer det inte som en chock att Semi Precious utöver artisteriet även lär ut musik och specifikt ljuddesign. Därtill är research ett starkt inslag i sitt egna konstnärskap och samtliga låtar är underbyggda med empiriska belägg.

Dansmusik agerar här metafor för nostalgiska minnesbilder, den skapar fragment av lyriska idéer som artisten själv upplevt. Detta översätts genom att använda MIDI, reverb och delay för att förmedla uppfattningen om transformation och reinkarnation. Sett till hela det nysläppta albumet är det fullt av ljudmässiga nyanser som skapar ett dynamiskt och distinkt estetiskt språk.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.