Efter ett massivt musikår 2020 med monsterhiten Kanske var vi rätt bra ändå och stor framgång med tolkningarna från Så Mycket Bättre är Newkid äntligen tillbaka med ny musik. Singeln Aldrig haft något annat val är till och med första singeln från ett kommande album. Så vi kan med säkerhet förvänta oss massa releaser från artisten framöver.

I vanlig ordning är det rösten som trollbinder, känslosamt och innerligt framför Newkid en hyllning till hans föräldrar och hur de kämpat för han och hans brors bästa under deras barndom. Beatet hämtar inspiration från Latinamerika och svävande röster och ljuds sätter den drömska stämningen. Artisten berättar mer:

”När jag ramlar är min första instinkt alltid att ställa mig upp igen. Det finns inga andra alternativ. Jag måste göra det. Det sker på automatik.

Min farsa lämnade halva sin familj i Filippinerna för att leva ett liv tillsammans med min mamma här i Sverige. Dom kommer båda från väldigt enkla förhållanden och jobbade extremt hårt för att kunna ge mig och min bror dom förutsättningar vi haft för att kunna lyckas i livet. För mina föräldrar fanns det inga andra alternativ. Dom gjorde det utan att ens tänka på det.

Min nya singel är en hyllning till just den där drivkraften i oss som får dig att instinktivt agera – som om du aldrig haft något annat val.”

Snart 10 år efter att artisten släppte sin första singel är han lika aktuell. Vad som började med låtar och lycka och olycklig kärlek har över tid gått över till något större. Ju mer Newkid skapat desto mindre har behovet varit att skriva om sig själv. Men andra ord är nya singeln inte bara en kärlekslåt utan något större som ämnar skapa gemenskap med hans publik.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply