Med ömsint stämma och en melodier som för tankarna till 90- och 20 talets poprock är Katie Melua tillbaka med den vackra Golden Record. Låten är även ett smakprov från sångerskans nionde album Love & Money som släpps i mars i år. Där kommer vi få upptäcka en helt ny sida av artisten där Katie över tio spår ger en exklusiv inblick i hennes livsomvälvande insikter under de senaste två åren. Om den aktuella singeln säger musikskaparen: 

Svensk Pop Apple Music

”Den här låten handlar om att scenen förändras och att jag är kvinna i musikbranschen som oavsett hur lycklig jag än är också är beroende av musikvärlden. Detta förhållningssätt har jag haft i nästan 20 år och har lämnat väldigt lite utrymme för mitt live hemma. Innan jag visste ordet av hade åren gått och jag var 36, nyskild, samtidigt som jag stampade som en galning med musik, medan vänner runt omkring mig var gifta och skaffade barn. Samtidigt som dragningen av att göra skivor och framträda på scenen gjorde jag allt jag trodde att jag behövde för min själ, jag visste att jag inte hade en stabil relation hemma och att bilda familj så småningom gnagde i mig. När jag skrev Golden Record var det som att jag äntligen gjorde fred med det hela, acceptera hur saker och ting har förändrats i branschen, vara nöjd med min lott hemma och redo att möta rädslan att släppa musikbranschens eviga tivoli.”

Katie Melua

Känslan som susar genom kroppen när jag lyssnar till Katies nära och råa stämma är en bitterljuv känsla av sorg och styrka. Oavsett hur romantiserat det kan målas upp att jaga drömmar är det också kantat av nederlag och uppoffringar. Troligtvis är det exakt den känslan Katie lyckas fånga i den aktuella singeln och anledningen till att den griper tag så djupt i mig som lyssnare. 

Följ Katie Melua på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011