Med ömsint stämma och en melodier som för tankarna till 90- och 20 talets poprock är Katie Melua tillbaka med den vackra Golden Record. Låten är även ett smakprov från sångerskans nionde album Love & Money som släpps i mars i år. Där kommer vi få upptäcka en helt ny sida av artisten där Katie över tio spår ger en exklusiv inblick i hennes livsomvälvande insikter under de senaste två åren. Om den aktuella singeln säger musikskaparen: 

Popmuzik Popcast

”Den här låten handlar om att scenen förändras och att jag är kvinna i musikbranschen som oavsett hur lycklig jag än är också är beroende av musikvärlden. Detta förhållningssätt har jag haft i nästan 20 år och har lämnat väldigt lite utrymme för mitt live hemma. Innan jag visste ordet av hade åren gått och jag var 36, nyskild, samtidigt som jag stampade som en galning med musik, medan vänner runt omkring mig var gifta och skaffade barn. Samtidigt som dragningen av att göra skivor och framträda på scenen gjorde jag allt jag trodde att jag behövde för min själ, jag visste att jag inte hade en stabil relation hemma och att bilda familj så småningom gnagde i mig. När jag skrev Golden Record var det som att jag äntligen gjorde fred med det hela, acceptera hur saker och ting har förändrats i branschen, vara nöjd med min lott hemma och redo att möta rädslan att släppa musikbranschens eviga tivoli.”

Katie Melua

Känslan som susar genom kroppen när jag lyssnar till Katies nära och råa stämma är en bitterljuv känsla av sorg och styrka. Oavsett hur romantiserat det kan målas upp att jaga drömmar är det också kantat av nederlag och uppoffringar. Troligtvis är det exakt den känslan Katie lyckas fånga i den aktuella singeln och anledningen till att den griper tag så djupt i mig som lyssnare. 

Följ Katie Melua på sociala medier.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.