Debuterande Undret släpper idag första singeln Introvert. Ett spännande nytt möte mellan artisten Pikes (Christoffer Ling) och Benjamin Johansson. För att beskriva de två killarna kan man säga att en kommer från norr, en från söder. En från hårdrock och en från EDM, men både älskar sriracha mayo. Behöver det vara svårare liksom?

I Introvert möts vi av breda syntar som om jag inte missminner mig låter lite som arturias syntpad. Med visst förbehåll att jag kan ha fel. Oavsett får vi här atmosfär till tusen, det är enkelt men allt så effektivt. Lägg där till att texten är insiktsfull och speglar den komplexa person som en introvert själ med musikdrömmar ofta står för. ”Du kommer aldrig å förstå mig, för det finns ingen som jag” är väl ganska talande kan jag tycka.

Introvert handlar om att inte känna sig förstådd. Det handlar om kontrasten att å ena sidan hålla på med det som man älskar, men å andra känna stress och oro inför att få det att funka. Att stå i rampljuset och leva sin dröm men att ändå stundvis känna sig oförstådd och olycklig.”

Undret

Vad som började med några kompis-dejter blev snabbt en samarbete som bar på kreativ frukt. Efter att ha setts sju gånger var redan en första EP klar. Ni hör ju, här slår det gnistor! Såhär säger killarna själva:

Undret är liksom rakt av Christoffer och Benjamin 50/50. När vi slår våra kreativa huvuden ihop så kommer en salig mash av svensk musikhistoria ifrån de senaste decennierna. Tänk er Uno Svenningsson featuring Swedish House Maffia

En lysande start på något som ni förstår kommer backas upp av flertalet singlar innan den första EP:n. Ni ser den tillhörande lyric videon här i bloggen!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply