Axling låter naturen spegla livets snabba vändningar på nya singeln Fåglarnas sista sång. Där livet går från moll till dur och tillbaka till moll igen, precis som naturen som går från blommor till förruttnelse till nya blommor igen. Med låten vill Axling kunna se sig själv med andras ögon och genom detta bli påmind om vem en egentligen är.

Sångaren berättar för bloggen:

”Den här låten handlar om livets snabba vändningar. Med liknelser hämtade från naturens eviga kretslopp ville jag beskriva hur tiden kan läka sår. Såsom blommorna vissnar växer dem snabbt tillbaka för att blomma ut i vårsolens ljus – som med livet och en själv. Ibland när jag har en jobbig period så kan jag uppleva att jag var en bättre version av mig själv förut. Det är lätt att låta mörka tankar ta över en. Trots detta finns det alltid personer runt omkring en som fortfarande kan se att alla ens bra sidor fortfarande finns där. Det är något vackert i att kunna se sig själv med andras ögon – och genom detta bli påmind om vem en egentligen är.”

Resultatet blir en låt som efter en försiktig inledning exploderar i en euforisk puls. Jag tycker det blir en snygg kontrast, där Axlings sång nästan får låten kännas som en psalm i verserna, samtidigt som låten blommar ut i euforisk indiepop i refrängerna. Precis som låten i sig handlar om just kontraster och förändringar.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.