Det är drömmarna som håller oss levande. De som får våra vardagliga och tråkiga liv att bli lite mer färgglada. Det är just dessa drömmar som Erik Jonasson sjunger om på singeln Rockstar. Fast i Eriks fall är det att han aldrig kommer bli den där rockstjärnan som hans ungdomsidoler var och som han drömde om att få vara. Du vet, de som levde rocklivet och slängde ut TV:n igenom fönstret från hotellrummet.

Erik berättar för bloggen:

”Låten skildrar en bitterhet jag ofta skämts över att känna. En sorg jag känner över att aldrig få kasta ut en TV genom fönstret, aldrig kommer bli vad mina ungdomsidoler varit för mig. En sorg över att jag aldrig kommer bli någon rockstar. Detta är inte bara låten för dig som ville bli rockstjärna, det är låten för dig med drömmar. Vare sig du gett upp dom eller håller dig kvar vid dom med ett litet finger…”

Med ett klassiskt poparrangemang där Erik låter trippande piano, kör och varma gitarrer skapa musikalisk magi med både lekfullhet och som en homage till 60- och 70-talsmusiken. Det blir liksom fluffig indiepop som kanske inte kommer förstärka bilden av Erik som den odräglige rockstjärnan han en gång drömt om att få vara, men absolut att han kan fortsätta vara den välkammade och bildsköne popartist han trots allt är.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.