Det är drömmarna som håller oss levande. De som får våra vardagliga och tråkiga liv att bli lite mer färgglada. Det är just dessa drömmar som Erik Jonasson sjunger om på singeln Rockstar. Fast i Eriks fall är det att han aldrig kommer bli den där rockstjärnan som hans ungdomsidoler var och som han drömde om att få vara. Du vet, de som levde rocklivet och slängde ut TV:n igenom fönstret från hotellrummet.

Följ på Apple Music

Erik berättar för bloggen:

”Låten skildrar en bitterhet jag ofta skämts över att känna. En sorg jag känner över att aldrig få kasta ut en TV genom fönstret, aldrig kommer bli vad mina ungdomsidoler varit för mig. En sorg över att jag aldrig kommer bli någon rockstar. Detta är inte bara låten för dig som ville bli rockstjärna, det är låten för dig med drömmar. Vare sig du gett upp dom eller håller dig kvar vid dom med ett litet finger…”

Med ett klassiskt poparrangemang där Erik låter trippande piano, kör och varma gitarrer skapa musikalisk magi med både lekfullhet och som en homage till 60- och 70-talsmusiken. Det blir liksom fluffig indiepop som kanske inte kommer förstärka bilden av Erik som den odräglige rockstjärnan han en gång drömt om att få vara, men absolut att han kan fortsätta vara den välkammade och bildsköne popartist han trots allt är.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011