Bakom artistnamnet Odd Beholder hittar vi Daniela Weinmann från Schweiz. Hon arbetar just nu mot sitt anda album Sunny Bay och singeln Disaster movies är första smakprovet från den.
Här bjuds vi på elektropop i moll medan sångerskan sjunger om hur vårt överflödiga leverne dödar planeten. Ett ämne som Daniela brinner för då hon var med och skapade den schweiziska delen av aktivistorganisationen Music Declares Emergency.

Nordiska Favoriter

Sångerskan berättar om låten för bloggen:

”Två huvudpersoner påminns om deras tonåriga nonchalans, hur de brukade önska att hela jävla staden skulle brinna ner. De står nu på platsen för en verklig katastrof. Nu när en enorm flod har svalt hela staden känner de inte ett uns av lycka. De är besvikna över sin egen för tidiga desillusion och känner att de har gått in i en av katastroffilmerna som de brukade titta på. Vad de snabbt inser är att det inte känns heroiskt alls. Istället verkar allt tråkigt och opraktiskt, och fruktansvärt skrämmande.”

Resultatet blir både tänkvärt och lite otäckt om man ser musikvideon. Men framförallt snyggt producerad elektropop med behaglig svärta och skönt synthigt arrangemang. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

KMR Studios
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.