Bakom artistnamnet Odd Beholder hittar vi Daniela Weinmann från Schweiz. Hon arbetar just nu mot sitt anda album Sunny Bay och singeln Disaster movies är första smakprovet från den.
Här bjuds vi på elektropop i moll medan sångerskan sjunger om hur vårt överflödiga leverne dödar planeten. Ett ämne som Daniela brinner för då hon var med och skapade den schweiziska delen av aktivistorganisationen Music Declares Emergency.

Popmuzik Podcast

Sångerskan berättar om låten för bloggen:

”Två huvudpersoner påminns om deras tonåriga nonchalans, hur de brukade önska att hela jävla staden skulle brinna ner. De står nu på platsen för en verklig katastrof. Nu när en enorm flod har svalt hela staden känner de inte ett uns av lycka. De är besvikna över sin egen för tidiga desillusion och känner att de har gått in i en av katastroffilmerna som de brukade titta på. Vad de snabbt inser är att det inte känns heroiskt alls. Istället verkar allt tråkigt och opraktiskt, och fruktansvärt skrämmande.”

Resultatet blir både tänkvärt och lite otäckt om man ser musikvideon. Men framförallt snyggt producerad elektropop med behaglig svärta och skönt synthigt arrangemang. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011