Bakom artistnamnet Odd Beholder hittar vi Daniela Weinmann från Schweiz. Hon arbetar just nu mot sitt anda album Sunny Bay och singeln Disaster movies är första smakprovet från den.
Här bjuds vi på elektropop i moll medan sångerskan sjunger om hur vårt överflödiga leverne dödar planeten. Ett ämne som Daniela brinner för då hon var med och skapade den schweiziska delen av aktivistorganisationen Music Declares Emergency.

Sångerskan berättar om låten för bloggen:

”Två huvudpersoner påminns om deras tonåriga nonchalans, hur de brukade önska att hela jävla staden skulle brinna ner. De står nu på platsen för en verklig katastrof. Nu när en enorm flod har svalt hela staden känner de inte ett uns av lycka. De är besvikna över sin egen för tidiga desillusion och känner att de har gått in i en av katastroffilmerna som de brukade titta på. Vad de snabbt inser är att det inte känns heroiskt alls. Istället verkar allt tråkigt och opraktiskt, och fruktansvärt skrämmande.”

Resultatet blir både tänkvärt och lite otäckt om man ser musikvideon. Men framförallt snyggt producerad elektropop med behaglig svärta och skönt synthigt arrangemang. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.