Med en önskan om att ge oss en helt ny genre fortsätter artisten Monelise att överraska med sin uppfriskande och mystiskt drömmande indie-pop. Sedan förra släppet i Februari har artisten fått en kvarts miljon lyssningar och det är tack vare hennes estetiskt vackra visuella material och förföriskt mystiska framtoning. I nya singeln Silver Lake får vi atmosfärisk pop som är rent av sagolik och talar om en svunnen tid. Artistens röst är intressant och väldigt unik och absolut vad som sätter hela stämningen.

Popmuzik in Dolby Atmos

Såhär säger artisten om sin nya singel: 

Silver Lake är en mytisk historia gammal som tiden själva; men ändå vävt in i ett skimrande, kalejdoskopiskt ljudlandskap som upptar en egen värld. När jag skrev var jag inspirerad av låten Mysteries of Love från David Lynchs Blue Velvet. Jag ville skapa något transcendent, himmelskt och till skillnad från allt annat där ute. Ett ljudlandskap som blandar alla livets mest intensiva och rörliga upplevelser – liv, död, kärlek, förlust – till en, i slutändan vacker och komplett helhet. Lyriskt berättar Silver Lake historien om en kvinna som efter att ha förlorat sin älskare upptäcker sin ande som flyter ovanför den mystiska silversjön. Deras världar kolliderar tillfälligt i detta limbo-utrymme och de lyckas röras en sista gång innan hon kan ”släppa honom”. Ändå sitter vi kvar med en klippvägg – följer hon honom under det sista livet eller accepterar det faktum att hon nu bara kan hitta honom vid Silver Lake?”

Artistiskt och konstnärligt ut i fingerspetsarna det är så jag skulle vilja beskriva Monelise. Såklart har artisten redan uppmärksammats av diverse musikmagasin världen över för sin atmosfäriska pop. Tittar vi lite närmare på artistens bakgrund finner vi att hon även studerat musik på masters-nivå och både bemästrar och har förståelse för en mäng olika musikgenrer. Det kanske just är därför hennes egna musik är så otroligt komplex och unik. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

KMR Studios
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.