Den Brooklyn-baserade artisen Loren Berí har du tidigare kunnat höra här i bloggen när han bland annat släppte den lysande singeln Greta’s Inn i fjol. Den låten kunde höras från artistens EP Stray Cat Kingdom och just nu jobbar Berí på sitt debutalbum som släpps under nästa år.

Svensk Pop Apple Music

Först ut från albumet var den synthiga singeln Kyoto 37 från i början av Juni. Nu är det dags för singel nummer två: St. Cecilia. En lekfull indiepoplåt som är likt en hyllning till musikens skyddsängel St. Cecilia. Men också den komplicerade relationen mellan artisten och skyddsängeln.

Om singeln berättar Loren:

”I texten ’Pose for the post card / flashed a kid to the beat’ föreställde jag mig någon som tog det imaginära parets foto på en gata på Manhattan, som om de var på ett ikoniskt foto, som omslagsbilden till The Freewheelin’ Bob Dylan-gå längs ett kvarter i East Village, självmedvetet traskande genom en ikonisk bild.”

Jag gillar som sagt känslan i låten. Den är lekfull i sitt arrangemang, med sina mjuka trummor och synthar. Jag fick lite Belle & Sebastian-vibbar av låten och det är ju alltid en trevlig känsla.

Loren Berí

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011