Åh, det var alldeles för längesedan det var j-pop här i bloggen. Det löser vi nu när popgruppen FAKY är aktuella med singeln 99. Låten mixar japanska och engelska och har en rytmisk och härligt dansant produktion som får en att minnas klassiska tjej- och pojkgrupper. I videon får vi följa kvinnorna jaga det som de känner saknas i deras liv. Videon känns lyxig och filmisk i stil, vilket känns passande för denna typ av låt och grupp.

Om videon berättar Akina i gruppen:

”Det här är första gången där vi fem dansar i klackar så vi försökte få våra kroppar att se vackra ut genom att synkronisera vår dans med texterna som berättar en vuxen kärlekshistoria.”

Vilka är FAKY då? Gruppen bildades 2013 och består av Lil’ Fang, Mikako, Akina, Hina och Taki. De har sedan starten byggt på sin populäritet i hemlandet och fick bland annat en stor hit med singeln Surrender.

99 används i TV-serien Rika: Reverse, efter romanen Rika och du hör samt ser resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.