Åh, det var alldeles för längesedan det var j-pop här i bloggen. Det löser vi nu när popgruppen FAKY är aktuella med singeln 99. Låten mixar japanska och engelska och har en rytmisk och härligt dansant produktion som får en att minnas klassiska tjej- och pojkgrupper. I videon får vi följa kvinnorna jaga det som de känner saknas i deras liv. Videon känns lyxig och filmisk i stil, vilket känns passande för denna typ av låt och grupp.

Popmuzik Lover Patreon

Om videon berättar Akina i gruppen:

”Det här är första gången där vi fem dansar i klackar så vi försökte få våra kroppar att se vackra ut genom att synkronisera vår dans med texterna som berättar en vuxen kärlekshistoria.”

Vilka är FAKY då? Gruppen bildades 2013 och består av Lil’ Fang, Mikako, Akina, Hina och Taki. De har sedan starten byggt på sin populäritet i hemlandet och fick bland annat en stor hit med singeln Surrender.

99 används i TV-serien Rika: Reverse, efter romanen Rika och du hör samt ser resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011