Duon World’s First Cinema är återigen tillbaka med en storartad indie-pop/rocklåt som lämnar en smått chockad och hungrande efter mer. Det är inte förvånande att duon lyckats streama sin musik miljontals gånger med tanke på vilka produktioner de levererar. 

Svensk Pop Apple Music

I singeln The Woods transporteras vi till en mörk skog där faror lurar bakom varje trädstam. Historieberättandet är på topp och det känns verkligen som duon lyckas med önskan att måla upp en en ödelagd skog där dimman ligger lågt och mystiken tät. 

Låten är organiskt producerad men bär definitivt på en hel del elektronisk finess. Det är ganska perfekt avvägt mellan datoriserade och faktiska instrument. 

Såhär säger duon om nya singeln: 

The Woods tar lyssnare med på en resa för att överleva natten i en förbjuden skog där farliga och mystiska rovdjur lurar. Soniskt implementerar spåret invecklad poprock-produktion fylld med unika ljud för att leva upp historien i levande färger. Klimatet sker i en enorm ballad-aktig kör, låten presenterar ett unikt perspektiv i Pop Rock-världen.”

The Woods är första smakprovet från en önskan om att bygga ett universum inspirerat av av skräckfilmer som lyssnarna vanligtvis bara ser i böcker, tv-program och filmer. Det ska bli mycket spännande att se vad World’s First Cinema har att erbjuda från kommande projekt. Singeln The Woods lovar i alla fall storverk. Men tittar vi på tidigare meriter har de definitivt redan fångat omvärldens uppmärksamhet. Med omnämnande från enorma taste-makers världen över och en önskan om att förändra pop-musiken med sin unika stil. Tror jag att World’s First Cinema kan bli hur stora som helst. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011