Duon World’s First Cinema är återigen tillbaka med en storartad indie-pop/rocklåt som lämnar en smått chockad och hungrande efter mer. Det är inte förvånande att duon lyckats streama sin musik miljontals gånger med tanke på vilka produktioner de levererar. 

I singeln The Woods transporteras vi till en mörk skog där faror lurar bakom varje trädstam. Historieberättandet är på topp och det känns verkligen som duon lyckas med önskan att måla upp en en ödelagd skog där dimman ligger lågt och mystiken tät. 

Låten är organiskt producerad men bär definitivt på en hel del elektronisk finess. Det är ganska perfekt avvägt mellan datoriserade och faktiska instrument. 

Såhär säger duon om nya singeln: 

The Woods tar lyssnare med på en resa för att överleva natten i en förbjuden skog där farliga och mystiska rovdjur lurar. Soniskt implementerar spåret invecklad poprock-produktion fylld med unika ljud för att leva upp historien i levande färger. Klimatet sker i en enorm ballad-aktig kör, låten presenterar ett unikt perspektiv i Pop Rock-världen.”

The Woods är första smakprovet från en önskan om att bygga ett universum inspirerat av av skräckfilmer som lyssnarna vanligtvis bara ser i böcker, tv-program och filmer. Det ska bli mycket spännande att se vad World’s First Cinema har att erbjuda från kommande projekt. Singeln The Woods lovar i alla fall storverk. Men tittar vi på tidigare meriter har de definitivt redan fångat omvärldens uppmärksamhet. Med omnämnande från enorma taste-makers världen över och en önskan om att förändra pop-musiken med sin unika stil. Tror jag att World’s First Cinema kan bli hur stora som helst. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.