Efter singlarna Tug of war och Inside my head, är Benjamin Thorsell nu aktuell med Days.
En medryckande indiepop- / rocklåt med takfasta trummor och skönt gitarriff som tillsammans skapar en varm ljudbild som påminner om den soliga sommaren i Kalifornien.

DOLBY ATMOS

Med låten vill Benjamin måla upp de där magiska sommardagarna när allt känns rätt och man är fylld av känslor. Något som jag själv kan skriva under på när jag lyssnar på låten. Bra driv, stark melodi och en refräng som är perfekt att sjunga med i redan innan man hört klart låten första gången. Det varma och samtidigt svepande ljudbilden ger det hela en filmisk känsla, som borde passa extra fint i soundtracket till en serie.

Om Days berättar Benjamin:

”När jag började skriva den här låten så kände jag direkt att jag hittat rätt. Låten är i ett högre tempo än vad jag brukar skriva i, vilket gjorde att den fick en annan känsla och driv i jämförelse med mina tidigare låtar. Enligt mig själv så är den här låten den starkaste av mina tre singlar. Låten är ett kliv i rätt riktning mot att hitta mitt egna sound.”

Benjamin själv är 22 år och är född och uppvuxen i Sundsvall. I höstas flyttade han till Örebro för att gå musikproduktion och songwriting på Örebros Universitet. Av det vi hört av Benjamin hittills känns han definitivt som ett namn att hålla ögonen på.

Benjamin Thorsell

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011