Det var under sommaren 1989 som Bill Drummond och Jimmy Cauty i The KLF släppte sigeln Kylie said to Jason. En låt som refererade till serien Neighbours där Kylie Minogue och Jason Donovan spelade mot varandra.

Kylie said to Jason är verkligen som en osläppt Pet Shop Boys-låt och beatet är inte så lite likt den Trevor Horn-producerade låten Left to my own devices. Jag tycker ju detta är makalöst bra dock, och verkligen en tidstypisk singel från slutet av 80-talet.

Tyvärr blev singeln ingen hit för The KLF och misslyckades helt med att ens komma in på topplistorna. I backspegeln känns det faktiskt lite konstigt, i och med att den ändå hade alla ingredienser för att i alla fall nå en 20:e plats kunde man tycka. Pet Shop Boys-soundet var ju ändå populärt i Storbritannien och så även Neighbours. Men men. The KLF tog igen med fråga när det istället släppte singlarna från The White Room.

Låten är tagen från samlingen Solid State Logik 2 som släpptes idag. Här samlar The KLF i första hand 12″ mixar på sina hitsinglar som vi kunde uppleva på första delen av SSL. Här hittar ni även den lysande singeln The Magnificent som samplar musiken från filmen The Magnificent Seven som Drummond och Cauty släppte under namnet The One World Orchestra i samband med en välgörenhetssamling som släpptes under kriget i Bosnien.

Samlingen avslutas med att Jarvis Cocker pratläser Justified & Ancient. Lysande!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply