Det var under sommaren 1989 som Bill Drummond och Jimmy Cauty i The KLF släppte sigeln Kylie said to Jason. En låt som refererade till serien Neighbours där Kylie Minogue och Jason Donovan spelade mot varandra.

POPMUZIK LOVER 2

Kylie said to Jason är verkligen som en osläppt Pet Shop Boys-låt och beatet är inte så lite likt den Trevor Horn-producerade låten Left to my own devices. Jag tycker ju detta är makalöst bra dock, och verkligen en tidstypisk singel från slutet av 80-talet.

Tyvärr blev singeln ingen hit för The KLF och misslyckades helt med att ens komma in på topplistorna. I backspegeln känns det faktiskt lite konstigt, i och med att den ändå hade alla ingredienser för att i alla fall nå en 20:e plats kunde man tycka. Pet Shop Boys-soundet var ju ändå populärt i Storbritannien och så även Neighbours. Men men. The KLF tog igen med fråga när det istället släppte singlarna från The White Room.

Låten är tagen från samlingen Solid State Logik 2 som släpptes idag. Här samlar The KLF i första hand 12″ mixar på sina hitsinglar som vi kunde uppleva på första delen av SSL. Här hittar ni även den lysande singeln The Magnificent som samplar musiken från filmen The Magnificent Seven som Drummond och Cauty släppte under namnet The One World Orchestra i samband med en välgörenhetssamling som släpptes under kriget i Bosnien.

Samlingen avslutas med att Jarvis Cocker pratläser Justified & Ancient. Lysande!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011