Jag är ju sällan något stort fan av rap och hiphop. Det är främst när produktionen blir för beat driven och autotunen tar över allt för mycket som jag känner att det blir helt ointressant för mig.
Samtidigt så är jag ganska svag för den melodiska hiphopen. När musiken blir mer hip-pop och låten byggs upp ifrån en stark melodi.

Den känslan av melodisk hiphop fick jag av gruppen Tre när de här släpper singeln Fri. Det inleds med en gitarr för att sedan byggas upp med ett behagligt beat. Det blir harmonier och melodier där rap och sång kombineras på ett för mig fördelaktigt sätt. Ett arrangemang som borde funka för fans av Petter eller Oscar Linnros. Där pop och soulen får får mixas tillsammans med rap. Perfekt kombination för mina öron.

Bakom Tre hittar vi Christopher Witte, Kalle Larsson och Martin Nilsson. De debuterade med singeln Vi var dom i fjol. Nu jobbar de mot en EP som kommer att bestå av just låten Fri tillsammans med singlarna På väg hem och Minnen från min ö som båda släpps under April.

Om singeln Fri berättar bandet:

Fri handlar om frustrationen i att fastna i gamla destruktiva mönster. Man blickar tillbaka på året innan och tänker vilken idiot man var då – men inte fan ändrar man sig för det! Vår instrumentmagiker Christopher hade lekt fram en gitarrslinga som väckte en idé. När idén var född skrev Kalle en majoritet av texten på en halvtimme. Han är oftast geni/ADHD på det sättet. Men det var ärligt talat en rätt svår process – låten var ”nästan” färdig hur länge som helst då det krävdes många om-inspelningar och justeringar innan vi var helt nöjda.”

Så ge dessa killar en chans med singeln Fri. Jag tror att du, liksom jag, kommer att bli positivt överraskad av Tre.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.