DAYTRIPS är en popduo från Chicago som består av Johnnie Rourke och Grant Deakins. De bildade bandet i fjol och nu är det äntligen dags för dem att släppa första singeln Shoes som du kan lyssna på här i bloggen.

Shoes är en härligt 80-talsdoftande poplåt med varma funkiga gitarrer, glittrande synthar och sexig saxofon. Alla de där ingredienser som gör en poplåt än mer pop skulle jag säga. Om inget så blir det väldigt mycket 80-tal, vilket jag såklart älskar.

Låten i sig haldar om att inte riktigt kunna läsa av en annan person. Vad den vill och hur den känner inför dig. Du vet att du är intresserad, men hur du än vrider dig så får du aldrig signalen från den andre var på skalan hen befinner sig.

”Textraden ”why do you never take your shoes off when you come over” hänvisar till detta, som att personen kanske kommer över för att umgås lite men sedan lämnar strax efter att de anlände, och du är kvar samtidigt som du inte kan läsa av vad den andre vill.”

Om arbetet med låten berättar Johnnie och Grant för bloggen:

”Vi skrev låten i Maj i fjol medan allt stängdes ner av på grund av coronaviruset. Vi ville skapa en kul låt som människor kunde sjunga och dansa till, något för att lyfta människors humör lite mitt i den svåra tid världen stod inför. Vi har suttit på låten ett tag innan vi släppte den nu i Mars och har skrivit andra låtar under tiden som vi planerar att släppa under de kommande månaderna.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply