Som en homage till kvinnliga artister och kvinnor i allmänhet vill LEEPA genom singeln Switch Places sprida positivitet och hopp till sina fans. I mitt tycke en väldigt bra approach då irritation och frustration ofta leder till motsatt effekt, här håller artisten hakan högt och väljer glädjen istället. 

Apple Music Svensk Pop

Såhär säger artisten själv om låten Switch Places

”Sexism, som alla typer av förtryck, är oacceptabelt, det vet vi alla. Ändå förblir det. Det förblir för att förtryckarna (medvetet eller omedvetet) inte ser någon anledning att ändra någonting. Som vi alla inser i rasismdebatten kan det vara mycket svårt att erkänna att vara en del av ett system som drar sin drivkraft från förtryck och exploatering av ”minoriteter”. Även om det är mycket olyckligt och frustrerande att fortfarande behöva kämpa för jämlikhet och representation, kommer vi inte att ge upp. Min åsikt är fortfarande det viktigaste verktyget för sådana debatter. Därför skrev jag en sång om det och jag vill inspirera alla kön och åldrar att stå starka – att vara starka.”

Med en tydlig plan vill denna 21-åriga artist förändra saker på lång sikt och verkligen bidra till strukturella ändringar i samhället. Hennes starka åsikter kommer från en tuff bakgrund där hon blivit utsatt för både mobbing och rasism. Resultatet av detta är musikskapande och ett starkt artisteri. Tydligheten som LEEPA står för är få förunnat, att veta exakt var hon vill i en relativt ung ålder är beundransvärt. Hennes musik flirtar både med R&B, indie och pop. Genomgående är att det dock finns en nerv av sårbarhet och mörker i låtarna. Detta då artisten även känt sig ensam undra sin tonår och på så sätt nu i mer vuxen ålder kan omvandla dessa känslor till storartade indiepop-låtar. 

Den lysande singeln Switch Places hör ni här i bloggen och precis som tidigare släpp är detta glimrande bra. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.