Som en homage till kvinnliga artister och kvinnor i allmänhet vill LEEPA genom singeln Switch Places sprida positivitet och hopp till sina fans. I mitt tycke en väldigt bra approach då irritation och frustration ofta leder till motsatt effekt, här håller artisten hakan högt och väljer glädjen istället. 

Popmuzik Podcast

Såhär säger artisten själv om låten Switch Places

”Sexism, som alla typer av förtryck, är oacceptabelt, det vet vi alla. Ändå förblir det. Det förblir för att förtryckarna (medvetet eller omedvetet) inte ser någon anledning att ändra någonting. Som vi alla inser i rasismdebatten kan det vara mycket svårt att erkänna att vara en del av ett system som drar sin drivkraft från förtryck och exploatering av ”minoriteter”. Även om det är mycket olyckligt och frustrerande att fortfarande behöva kämpa för jämlikhet och representation, kommer vi inte att ge upp. Min åsikt är fortfarande det viktigaste verktyget för sådana debatter. Därför skrev jag en sång om det och jag vill inspirera alla kön och åldrar att stå starka – att vara starka.”

Med en tydlig plan vill denna 21-åriga artist förändra saker på lång sikt och verkligen bidra till strukturella ändringar i samhället. Hennes starka åsikter kommer från en tuff bakgrund där hon blivit utsatt för både mobbing och rasism. Resultatet av detta är musikskapande och ett starkt artisteri. Tydligheten som LEEPA står för är få förunnat, att veta exakt var hon vill i en relativt ung ålder är beundransvärt. Hennes musik flirtar både med R&B, indie och pop. Genomgående är att det dock finns en nerv av sårbarhet och mörker i låtarna. Detta då artisten även känt sig ensam undra sin tonår och på så sätt nu i mer vuxen ålder kan omvandla dessa känslor till storartade indiepop-låtar. 

Den lysande singeln Switch Places hör ni här i bloggen och precis som tidigare släpp är detta glimrande bra. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011