Vill du bli min vän? En fråga som när man var lite kändes relativt oskyldig och självklar att ställa. I vuxen ålder är frågan inte lika nära till hands dock. Att finna nya vänner är tyvärr relativt ovanligt, oftast är de vänskaper man lagt grunden för i tidig ålder de som behålls livet ut. Och varför ska det egentligen behöva vara så? Varför kan vi inte skapa nya bekantskaper och goda vänner i vuxna. Ett ämne som Lidandets rike behandlar i nya singeln Bli min vän.

Artisten berättar själv om låtens innebörd: 

”Du har flyttat, bildat familj och tiden försvann. När du vaknar är vännerna kvar men långt borta och samtalen glesnar. Plötsligt är du vuxen men nästan ensam. Du behöver en vän nu men hur gör man? Var finns de och hur hittar man dem? Vad gillar de ens? Musik eller idrott?”

Singeln Bli min vän är den tredje från ett annalkande album. Låten är ren och skär elektronisk pop glädje som definitivt även bär på en indie-feeling. Produktionen är relativt avskalad men tempot driver hela tiden låten framåt. 

Projektet Lidandets rike är kommet ur viljan att lyfta folk ur det hål av mörker som 2020 var. Här öppnar vi på ventilen och skruvar förstärkaren till maxvolym. Det är bara att förloras i rytmen och de snyggt ploppiga syntarna när Lidandets rike utbrister ”Om du vill bli min vän!”. Mer vänskap och kärlek till alla säger jag, in och lyssna på singeln via bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply