Vill du bli min vän? En fråga som när man var lite kändes relativt oskyldig och självklar att ställa. I vuxen ålder är frågan inte lika nära till hands dock. Att finna nya vänner är tyvärr relativt ovanligt, oftast är de vänskaper man lagt grunden för i tidig ålder de som behålls livet ut. Och varför ska det egentligen behöva vara så? Varför kan vi inte skapa nya bekantskaper och goda vänner i vuxna. Ett ämne som Lidandets rike behandlar i nya singeln Bli min vän.

Favoriter Apple Music

Artisten berättar själv om låtens innebörd: 

”Du har flyttat, bildat familj och tiden försvann. När du vaknar är vännerna kvar men långt borta och samtalen glesnar. Plötsligt är du vuxen men nästan ensam. Du behöver en vän nu men hur gör man? Var finns de och hur hittar man dem? Vad gillar de ens? Musik eller idrott?”

Singeln Bli min vän är den tredje från ett annalkande album. Låten är ren och skär elektronisk pop glädje som definitivt även bär på en indie-feeling. Produktionen är relativt avskalad men tempot driver hela tiden låten framåt. 

Projektet Lidandets rike är kommet ur viljan att lyfta folk ur det hål av mörker som 2020 var. Här öppnar vi på ventilen och skruvar förstärkaren till maxvolym. Det är bara att förloras i rytmen och de snyggt ploppiga syntarna när Lidandets rike utbrister ”Om du vill bli min vän!”. Mer vänskap och kärlek till alla säger jag, in och lyssna på singeln via bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011